UPDATE #NOW

Πέρες Τζεπτσιρτσίρ: Με κίνητρο την κόρη της, θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι


JTeam

16 Νοεμβρίου 2023

Πέρες Τζεπτσιρτσίρ: Με κίνητρο την κόρη της, θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι
Η Πέρες Τζεπτσιρτσίρ δηλώνει έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα πάει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα κάθε μαραθωνοδρόμου

Kαμία μαραθωνοδρόμος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ούτε η Ρόζα Μότα, ούτε η Τζόαν Μπενόιτ, ούτε η Φατούμα Ρόμπα, ούτε καμία άλλη.

Αυτό, ο Πέρες Τζεπτσιρτσίρ φιλοδοξεί να το αλλάξει στο Παρίσι. Η Κενυάτισσα κάτοχος του τίτλου στο Τόκιο, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να μπει στην ομάδα του 2024 με τόση ποιότητα που έχει η Κένυα και από τη στιγμή που μόνο τρεις αθλήτριες μπορούν να ταξιδέψουν στο Παρίσι. Ο λόγος ήταν η 3η θέση που κατέκτησε στον αγώνα του Λονδίνου. Τις αμφιβολίες αυτές όμως, τις διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες.

Η Τζεπτσιρτσίρ αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τον μαραθώνιο από τα 20 της μόλις χρόνια, πολύ νωρίτερα απ’ ότι συνηθίζουν οι δρομείς των αποστάσεων. Ο πρώτος της αγώνας βέβαια, έγινε… κατά λάθος.

«Είχα πάει να τρέξω στο 10αρι του μαραθωνίου του Κισούμου, όμως όταν έφτασα, μου είπαν ότι το αγώνισμα είναι μόνο για τους ντόπιους. Ετσι αναγκάστηκα να τρέξω στον μαραθώνιο χωρίς την κατάλληλη ενδυμασία» θυμήθηκε η Κενυάτισσα.

Εφτασε το 2021 να κατακτά τον τίτλο στους Ολυμπιακούς και το 2022 να γίνει η πρώτη στην ιστορία που θα έχει στην κατοχή της τον τίτλο αυτό και θα έχει κερδίσει παράλληλα τους μαραθώνιους της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen