UPDATE #NOW

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Τα χαρακτηριστικά και πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Τα χαρακτηριστικά και πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
@eurokinissi
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Επικαιροποιήθηκε σήμερα το χθεσινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με την κακοκαιρία, το πέρασμα της οποίας θα γίνει αισθητό το Σαββατοκύριακο. Η ΕΜΥ κάνει λόγο πως επικαιροποιείται με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό το οποίο διευκρίνιζε πως τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλείται από την κακοκαιρία, από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, θα προκαλέσει το Σαββατοκύριακο τους θυελλώδεις ανέμους σ' όλη σχεδόν τη χώρα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί

Η ΕΜΥ, παράλληλα, διευκρινίζει για το πώς θα κινηθεί η «κακοκαιρία εξπρές» το Σαββατοκύριακο, με τις υψηλές θερμοκρασίες, ανοιξιάτικης εποχής, να επιστρέφουν στην επικράτεια από την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.