UPDATE #NOW

Οι celebrities της λίστας Έπσταϊν - Σε τι πλαίσιο ακούστηκαν τα ονόματά τους


JTeam

5 Ιανουαρίου 2024

Οι celebrities της λίστας Έπσταϊν - Σε τι πλαίσιο ακούστηκαν τα ονόματά τους
Getty
Από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Μπλάνσετ, ως τον Μάικλ Τζάκσον

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπρους Γουίλις, Μάικλ Τζάκσον, Ναόμι Κάμπελ είναι μερικοί από τους celebrities που εμφανίζονται στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης Έπσταϊν.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε πολλούς ισχυρούς γνωστούς - τους Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, τον Πρίγκιπα Άντριου της Αγγλίας, κορυφαίους ηθοποιούς, επιστήμονες και διακεκριμένα πρόσωπα στον χώρο της μόδας. Κάποια ονόματα ήταν γνωστά από πριν, παρότι δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα, ενώ άλλα ακούγονται πρώτη φορά.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, το ότι κάποιος βρίσκεται στη λεγόμενη «λίστα Έπσταϊν» δεν σημαίνει ότι υπήρξε ποτέ συνεργός ή πελάτης του, ούτε ότι θα διωθχεί ποινικά. Απλώς το όνομα του αναφέρθηκε στη δίκη, τόσο από το βασικό θύμα της υπόθεσης, Βιρτζίνιας Τζιούφρε, όσο και από άλλο ένα φερόμενο ως θύμα, τη Τζοάνα Σόμπεργκ.

Ποιοι είναι οι celebrities της λίστας Έπσταϊν;

Ναόμι Κάμπελ

Στην κατάθεση της, την 3η Μαΐου 2016, η Τζιούφρε περιέγραψε ταξίδια της με τη Μάξγουελ και τον Έπσταϊν. Όπως είπε, πήγαν πολλές φορές στη Γαλλία και, μία από αυτές τις φορές, έκανε σεξ με τη Μάξγουελ πριν πάνε στο πάρτι γενεθλίων της Ναόμι Κάμπελ.

«Θα πηγαίναμε στο πάρτι γενεθλίων της Ναόμι Κάμπελ», δήλωσε συγκεκριμένα. «Η σεξουαλική συνεύρεση δεν πραγματοποιήθηκε στο πάρτι».

Το 2019, το μοντέλο εξήγησε ότι πράγματι γνώριζε προσωπικά τον Έπσταϊν -τους είχε συστήσει ο πρώην σύντροφος της, Φλάβιο Μπριατόρε.

«Αυτό που έκανε είναι αδικαιολόγητο», θα έλεγε τότε. «Και όταν άκουσα τι έκανε, αηδίασα όπως όλοι οι άλλοι, επειδή έχουν υπάρξει πολλοί σεξουαλικοί εγκληματίες γύρω μου και, δόξα τω Θεώ, με περιέβαλαν πάντα καλοί άνθρωποι που με προστάτευαν. Αυτήν τη στιγμή, είμαι με τα θύματα. Δεν μπορώ -ξέρετε. Έχουν τραυματιστεί για πάντα. Για πάντα».

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπρους Γουίλις και Κάμερον Ντίαζ

H Τζοάνα Σόμπεργκ, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον του Έπσταϊν, στην κατάθεσή της μίλησε για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Μπρους Γουίλις και την Κάμερον Ντίαζ. Κανείς τους δεν κατηγορείται για κάτι, απλώς ακούστηκαν τα ονόματα τους στο δικαστήριο.

«Όχι, δεν τους γνώρισα», είπε συγκεκριμένα η Σόμπεργκ, όταν ρωτήθηκε. «Όταν μίλησα για εκείνους, ήταν όταν έκανα μασάζ στον Έπσταϊν και ενθουσιαζόταν -μιλούσε πολύ στο τηλέφωνο εκείνη την εποχή, και μία φορά είπε ότι ήταν ο Λεονάρντο ή η Κέιτ Μπλάνσετ ή ο Μπρους Γουίλις. Τέτοια πράγματα». Τόνισε, έπειτα, ότι ο Έπσταϊν απλώς έλεγε τα ονόματα διασήμων και ότι η ίδια δεν τους συνάντησε ποτέ.

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν γνώρισε ποτέ την Κάμερον Ντίαζ, η απάντηση της ήταν αρνητική.

«Η Κάμερον δεν γνώρισε ποτέ τον Τζέφρι Έπσταϊν, ούτε συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο, ούτε είχαν κάποια σχέση, παρότι ο ίδιος ανέφερε το όνομά της και υπονοούσε ότι τη γνώριζε», δήλωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού στο Fox News.

Μάικλ Τζάκσον

Η Σόμπεργκ ανέφερε και τον Μάικλ Τζάκσον. Επιβεβαίωσε ότι τον γνώρισε στο σπίτι του Έπσταϊν, στο Παλμ Μπιτς, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν του έκανε ποτέ μασάζ.

Κέλβιν Σπέισι

Η Σόμπεργκ δεν συνάντησε ούτε τον Κέλβιν Σπέισι.

Το όνομα του είχε αναφερθεί και νωρίτερα, όταν ο πρώην πιλότος του Έπσταϊν κατέθεσε στη δίκη της Μάξγουελ και υποστήριξε ότι ο ηθοποιός είχε πετάξει με το ιδιωτικό τζετ του εκατομμυριούχου,