UPDATE #NOW

Σε δημοπρασία η πρώτη επιστολή με γραμματόσημο - Μπορεί να πωληθεί έως και 2,5 εκατ. δολάρια


JTeam

21 Ιανουαρίου 2024

Σε δημοπρασία η πρώτη επιστολή με γραμματόσημο - Μπορεί να πωληθεί έως και 2,5 εκατ. δολάρια
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στάλθηκε πριν από 183 χρόνια

Σε δημοπρασία βγαίνει η πρώτη επιστολή που στάλθηκε με προπληρωμένο, αυτοκόλλητο γραμματόσημο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να πωληθεί έως και 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ναι, πολύ καλά διάβασες, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγγίξει αυτό το ποσό.

Αυτή εστάλη πριν από 183 χρόνια και έχει στην επάνω δεξιά γωνία του φακέλου ένα γραμματόσημο «Penny Black» (Μαύρη Πέννα).

Αυτό μάλιστα είναι και το πρώτο γραμματόσημο που εκδόθηκε στη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο και απεικονίζει σε προφίλ τη βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου σε μαύρο φόντο.

Στον φάκελο αναγράφονται δύο ημερομηνίες στις οποίες ταχυδρομήθηκε: 2 Μαΐου 1840 και 4 Μαΐου 1840. Κατά την πρώτη ημερομηνία, ένας άγνωστος αποστολέας ταχυδρόμησε την επιστολή από το Λονδίνο στον Ουίλιαμ Μπλένκινσοπ Τζ., ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στο Μπέντλινγκτον στην Αγγλία.

Τώρα ο οίκος Sotheby's οργανώνει δημοπρασία στις Νέα Υόρκη στις 2 Φεβρουαρίου για την πώληση του φακέλου 183 ετών.

«Θεωρούμε δεδομένη σήμερα την ευκολία με την οποία μπορούμε να συνδεόμαστε απρόσκοπτα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα σχεδόν αμέσως από οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Όστιν επικεφαλής του τμήματος βιβλίων και χειρογράφων του Sotheby's.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ -ΜΠΕ