UPDATE #NOW

Έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος στην κοινωνική κουζίνα «O Άλλος Άνθρωπος» - Τι λέει ο Κ. Πολυχρονόπουλος


JTeam

28 Ιανουαρίου 2024

Έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος στην κοινωνική κουζίνα «O Άλλος Άνθρωπος» - Τι λέει ο Κ. Πολυχρονόπουλος
Eurokinissi
Δες τι αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «O Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο πόρισμα της Αρχής, μεταξύ άλλων τονίζεται πως ο ίδιος φέρεται να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγγενείς του, αποκομίζοντας περισσότερες από 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα και με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η Αρχή διέταξε την δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρέες τα κατέθεταν σε λογαριασμούς δύο συγγενών του και από εκεί γίνονταν αναλήψεις και κινήσεις σε εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Jenny.Gr
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στις κατηγορίες:

«Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».