UPDATE #NOW

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2024

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Pexels
Κακοκαιρία - εξπρές από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα «χτυπήσει» τη χώρα μέχρι και την Τρίτη όταν και σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν. Η επιδείνωση του καιρού έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες με τα φαινόμενα να έχουν αρχίσει από τα δυτικά και να επεκτείνονται στα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας.

Σε ισχύ βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ που κάνει λόγω μεταξύ άλλων και για ισχυρούς ανέμους ενώ αναφέρει και την περίπτωση χαλαζοπτώσεων. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα (26-02-24)

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.
  • Την Τρίτη (27-02-24)
  • Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
  • Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία - εξπρές
  • Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα μέχρι και το μεσημέρι.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα βόρεια σε ανατολικών και θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από reader.gr