UPDATE #NOW

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Eurokinissi
Μία σειρά από σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία

Γενική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε την 24ωρη πανεργατική απεργία.

Μία σειρά από σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχής τους στην απεργία, καθώς και τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι οδηγοί ταξί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 και 28 Φεβρουαρίου. Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Παράλληλα, στην απεργία θα συμμετάσχουν τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Τραμ και αστικών μέσων σταθερής τροχιάς, ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης, συνδικάτο σταθμαρχών, ηλεκτροδηγών τραμ Αττικής, ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Ποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία

Οι καθηγητές συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.