UPDATE #NOW

Φωτιά στην Αττική: Οι εικόνες καταστροφής μέσα από τον φωτογραφικό φακό


JTeam

12 Αυγούστου 2024

Φωτιά στην Αττική: Οι εικόνες καταστροφής μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Eurokinissi
Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τη φωτιά να είναι εκτός ελέγχου

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνει από χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου, η Αττική, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα και εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Σύμφωνα με τις νεότερες ενημερώσεις, πλέον, τα μέτωπα της φωτιάς είναι στην Πεντέλη, στην Ανατολή και στο Γραμματικό. Ωστόσο, στην περιοχή του Βαρνάβα εξακολουθούν να καίγονται σπίτια.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, ανακοίνωσε πως η φωτιά «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο Πεντελικό όρος». Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με την πυρκαγιά να είναι εκτός ελέγχου και να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις, ενώ δεν αναμένεται να κοπάσουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχουν εκκενωθεί αμέτρητοι οικισμοί, ενώ στις 5:00 το πρωί εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα, εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης. Αργότερα, ήχησε ξανά το 112, για την περιοχή Ντράφη Διώνη και Δασαμάρι, για την περιοχή Νταού Πεντέλης και για την περιοχή της Καλλιτεχνούπολης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα.

Οι εικόνες καταστροφής, καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό και προκαλούν ανατριχίλα.

Jenny.Gr
Eurokinissi

Jenny.Gr
Eurokinissi

Jenny.Gr
Eurokinissi

Jenny.Gr
Eurokinissi

Jenny.Gr
Eurokinissi