UPDATE #NOW

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: 20 γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στα Harrods, τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2024

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: 20 γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στα Harrods, τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση
SPLASH via Ideal Image
Ο Φαγέντ κατηγορείται πως βίασε πέντε γυναίκες και κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 15

Στο επίκεντρο πολλών κατηγοριών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση βρίσκεται ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Ο Φαγέντ, ο οποίος πούλησε το διάσημο πολυκατάστημα Harrods το 2010 και πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, κατηγορείται πως βίασε πέντε γυναίκες και κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 15.

Οι μαρτυρίες των 20 γυναικών, πρώην υπαλλήλων στα Harrods, ήρθαν στο προσκήνιο από ένα ντοκιμαντέρ-podcast του BBC, το «Al Fayed: Predator at Harrods». Τα φερόμενα θύματα δίνουν λεπτομερείς αναφορές και ισχυρίζονται ότι η κακοποίηση έγινε στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.

Μια γυναίκα, δήλωσε στο BBC ότι βιάστηκε ως έφηβη στο διαμέρισμά του στο κεντρικό Λονδίνο. «Ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς ηθική πυξίδα», τόνισε στη μαρτυρία της. Άλλες τρεις γυναίκες είπαν στο BBC ότι βιάστηκαν επίσης από τον ίδιο, στο διαμέρισμα. Μια πέμπτη γυναίκα, είπε στην κάμερα ότι ο Φαγέντ τη βίασε στο διαμέρισμά του στη Villa Windsor στο Παρίσι και στη συνέχεια την ανάγκασε να πλυθεί με απολυμαντικό. Η ίδια, είπε στο BBC: «Δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Προφανώς ήθελε να σβήσω κάθε ίχνος του ότι βρισκόταν κοντά μου».

Και οι καταγγελίες, δεν τελειώνουν εδώ. Μία γυναίκα, είπε ότι ο Αλ Φαγέντ προσπάθησε να τη βιάσει περισσότερες από μία φορές όταν ήταν προσωπική του βοηθός από το 1988 έως το 1991. Μιλώντας για την απεικόνιση του Φαγέντ στη σειρά του Netflix, «The Crown», είπε στο BBC: «Οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να τον θυμούνται έτσι».

Η απάντηση των Harrods

«Είμαστε εντελώς απογοητευμένοι από τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που διαπράχθηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Αυτές ήταν οι ενέργειες ενός ατόμου που σκόπευε να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του όπου κι αν λειτουργούσε και τις καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», τόνισαν σε δήλωσή τους τα Harrods.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως επιχείρηση αποτύχαμε για τους υπαλλήλους μας που ήταν θύματά του και για αυτό ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη. Σήμερα, τα Harrods είναι ένας πολύ διαφορετικός οργανισμός από αυτόν που είχε ο Αλ Φαγέντ μεταξύ 1985 και 2010».