UPDATE WHAT'S NEW

Εν Ελλάδι: Η Κρητική Πατέντα που Ενθουσίασε τον Πρίγκιπα Κάρολο


16 Μαΐου 2018

prince-charles-5.jpg

Φανερά ενθουσιασμένος ο Βρετανός Πρίγκιπας συνομίλησε με την κρητική οικογένεια για τις καινοτομίες που την διαφοροποιούν παγκοσμίως και συμμετείχε στην παρασκευή Εν Ελλάδι γεύματος, εμπνευσμένου από τη διατροφή των Μινωιτών. Κατά την αναβίωση της Μινωικής Γαστρονομικής Εμπειρίας, η αρχαιολόγος και ιδρύτρια του Minoan Tastes Δρ. Jerolyn Morrison μαγείρεψε με χοιρινό Εν Ελλάδι το οποίο υπερέχει χάρη στην κρητική καταγωγή του και στη…μινωική ανατροφή του: μουσική, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, κρητικά superfoods, όπως χαρούπι, και αρωματικά βότανα όπως λάβδανο, φασκόμηλο, δίκταμο κ.α.

Η Creta Farms ως ο μεγαλύτερος Έλληνας παραγωγός και κάτοχος της μοναδικής καθετοποιημένης μονάδας καταφέρνει να εξάγει το μεγαλείο της κρητικής διατροφής κατοχυρώνοντας παγκοσμίως 20 πατέντες με βάση το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. «Η ευλογημένη γενέτειρά μας και η αρχαία κρητική διατροφή ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ως ιερό σύμβολο της κρητικής γης, έχει γίνει αρωγός στην προσπάθεια μας για καινοτομία κατατάσσοντας την οικογένεια μου στους μεγαλύτερους Ευρωπαίους επενδυτές σε έρευνα και ανάπτυξη,» συμπληρώνει η Έλενα Δομαζάκη στο διάλογό της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση στην Κρήτη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η Κατερίνα Φρέντζου, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Βranding Heritage, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Για πρώτη φορά συνευρέθηκαν στην Κρήτη σημαντικοί Έλληνες που έχουν εμπνευστεί και προβάλλουν διεθνώς τον Μινωικό πολιτισμό θεωρώντας πως το οξύμωρο σχήμα «καινοτομία και αρχαιοελληνικός πολιτισμός» είναι το μέσο που θα οδηγήσει στο «rebranding” της Ελλάδας. «Εύχομαι να γίνονται ενέργειες σαν αυτή που αποτυπώνουν το μεγαλείο το τόπου μου, που συσπειρώνουν δυνάμεις επιχειρηματιών και επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούμε να εξάγουμε ιερά σύμβολα σε όλο τον κόσμο,» επισημαίνει η κα Έλενα Δομαζάκη.