UPDATE WHAT'S NEW

bwincares: Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της bwin στoυς Φούρνους Κορσεών και τη Θύμαινα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους


5 Νοεμβρίου 2019

bwincares:  Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της bwin  στoυς Φούρνους Κορσεών και τη Θύμαινα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την καθοριστική στήριξη της bwin, βρέθηκαν στο τέλος Οκτωβρίου στους Φούρνους Κορσεών και στα Θύμαινα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Η πολυάριθμη ανθρωπιστική αποστολή περιλάμβανε τις ειδικότητες του Παθολόγου, του Γυναικολόγου, του Παιδίατρου, του Καρδιολόγου καθώς και μία σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα συνοδευόμενη από Οφθαλμίατρο και δύο νοσηλεύτριες. Η ομάδα των γιατρών εξέτασε πάνω από 150 κατοίκους μέσα σε δύο ημέρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εξετάσεις έλαβαν χώρα σε διαφορετικά σημεία του νησιού (κέντρο και Χρυσομηλιά) ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εξέτασαν και κατοίκους από τη Θύμαινα, το μικρό νησάκι των 90 κατοίκων που βρίσκεται απέναντι από τους Φούρνους Κορσεών. 

jenny.gr

Οι Φούρνοι, Κορσέων, μετά τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο, αποτελούν τον τρίτο σταθμό της πρωτοβουλίας παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. 

Η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, δήλωσε αναφορικά με την αποστολή: «Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών γιατί αυτό προτάσσει το κοινωνικό μας καθήκον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη bwin η οποία για ακόμη μία χρονιά στέκεται δίπλα μας, αρωγός στο έργο μας».

jenny.gr

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να έχουν τα ακριτικά νησιά μας ζωή όλο το χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στηρίζουμε έμπρακτα το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου!»

jenny.gr

Τέλος, ο Δήμαρχος των Φούρνων Κορσεών Ιωάννης Μαρούσης, τόνισε την σημαντικότητα και την ανάγκη πραγματοποίησης τέτοιων ανθρωπιστικών αποστολών ιδιαίτερα στα νησιά της άγονης γραμμής. 

jenny.gr

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr. Επόμενος σταθμός θα είναι το Καστελόριζο, τέλος Νοεμβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/CO8jV9eoc6U