UPDATE WHAT'S NEW

Στον Όμιλο Sani/Ikos Group απονεμήθηκε το Βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία» στην 4η τελετή βράβευσης των GROWTH AWARDS 2020


18 Φεβρουαρίου 2020

Στον Όμιλο Sani/Ikos Group απονεμήθηκε το Βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία» στην 4η τελετή βράβευσης των GROWTH AWARDS 2020

Με το βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία» τιμήθηκε από τα Growth Awards το Sani/Ikos Group, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

Τα Growth Awards απονέμονται για τέταρτη χρονιά και θεσμοθετήθηκαν από τη Eurobank και την Grant Thornton, με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα. 

jenny.gr

Ο Όμιλος Sani/Ikos αποτελεί τον πρώτο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο με ελληνικό DNA. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής, από το 2015 έως σήμερα ο Όμιλος επένδυσε €500εκ., τόσο στην ανάπτυξη του Sani Resort όσο και στην δημιουργία του νέου διεθνούς brand Ikos Resorts, που επαναπροσδιορίζει την έννοια Luxury All Inclusive διεθνώς. Κατά την ίδια περίοδο,  ο Όμιλος τετραπλασίασε τη κερδοφορία προ φόρων και αποσβέσεων, έχοντας αυξήσει τη Μέση Τιμή Διανυκτέρευσης κατά 75%, επιτυγχάνοντας μέση πληρότητα επτάμηνου άνω του 95%. Συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες, ο Όμιλος Sani/Ikos, από τον Μάϊο του 2020, θα απασχολεί 4.600 εργαζόμενους έναντι 1.800 εργαζόμενων το 2015, ενώ την επόμενη 5ετία ο αριθμός των εργαζόμενων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 9.000, κυρίως  μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική, με νέες επενδύσεις, κατά το ίδιο διάστημα, που θα ξεπεράσουν τα 800εκ ευρώ. 

jenny.gr

Παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία διακοπών, ο Όμιλος έχει αναδειχθεί στις πρώτες θέσεις αριστείας στην εξυπηρέτηση και φιλοξενία διεθνώς. Tην 1η και την 2η θέση στην κατηγορία Top All-Inclusive Resorts στον κόσμο κατέκτησαν τα Ikos Oceania & Ikos Olivia το 2019 στα Travelers’ Choice™ Awards του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού ενώ το Sani Resort αναδείχθηκε ως World’s Leading Family & Beach Resort στα World Travel Awards 2019.

jenny.gr
1

Ο κ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Πρόεδρος, και κ. Ανδρέας A. Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Sani/Ikos Group» δήλωσαν: «Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ακόμη μία επιβράβευση της κουλτούρας της εταιρίας μας, μίας διαρκούς προσπάθειας πέντε δεκαετιών για την υπεύθυνη ανάπτυξη και την δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένων ξενοδοχειακών brands. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το πάθος και η αφοσίωση των ανθρώπων μας. Και αυτή λοιπόν η τιμητική διάκριση οφείλεται και αφιερώνεται στους ανθρώπους του Sani/Ikos Group, τους οποίους ως διοίκηση ευχαριστούμε από καρδιάς». 

Φιλοσοφία του Ομίλου είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις με άξονα την αειφορία.  Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, μείωση αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης, δημιουργεί δράσεις όπως το Zero Carbon Footprint. Το φιλόδοξο, όσο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα υπηρετεί την δέσμευση του Ομίλου για την προσφορά μιας ενεργειακά ουδέτερης εμπειρίας  διακοπών τα επόμενα χρόνια,  δημιουργώντας μια νέα ταξιδιωτική συνείδηση.