UPDATE WHAT'S NEW

DIKTI: η συλλογή με την υπογραφή The Artians by Κonstantina που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι


16 Απριλίου 2020

DIKTI: η συλλογή με την υπογραφή The Artians by Κonstantina που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή συλλογή (SS20) ”DIKTI” του brand The Artians by Konstantina αντλεί  έμπνευση από το μυστηριώδη και συναρπαστικό Mινωικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην Κρήτη μεταξύ 3000 και 1500 πΧ.

Ιέρειες και γυναίκες σε κυρίαρχες θέσεις με εξουσία σε μια περίπλοκη κοινωνία, περισσότερο μητριαρχική, τυλιγμένες από περίτεχνα ενδύματα αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία της συλλογής που ονομάζεται DIKTI. Το όνομα της το δανείζεται από την οροσειρά Δίκτη της Κρήτης, τόπο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας (Δίας-τίκτω).

jenny.gr

Την χαρακτηρίζουν χρώματα πλούσια, έντονα όπως το κόκκινο και το αιγυπτιακό μπλε που εισήγαγαν οι Μινωίτες από τους Αιγυπτίους και μοτίβα δανεισμένα και αποτυπωμένα με σύγχρονο τρόπο από την αρχιτεκτονική της Κνωσού, την αγγειοπλαστική και τις τοιχογραφίες της μινωικής Κρήτης.

Πρόκειται για μια συλλογή που, αποτίει φόρο τιμής στη Μινωίτισσα ενώ στο σήμερα, απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα που τολμά να ξεχωρίσει με τις επιλογές της.

jenny.gr

Η σειρά περιλαβάνει αέρινα και δροσερά φορέματα, πουκάμισα με μοναδική ραφή και λεπτομέρεια και ensembles που φέρουν τα exclusive και συλλεκτικά πλέον prints The Artians by Konstantina. Κομμάτια που φέρουν πάνω τους έντονο το ελληνικό στοιχείο και τον πολιτισμό στις αποχρώσεις του ελληνικού καλοκαιριού. Κομψά και ντελικάτα υφάσματα διακοσμημένα με ενδιαφέροντα patterns και θηλυκές γραμμές που αγκαλιάζουν με χάρη τη σιλουέτα δημιουργούν εμφανίσεις που φτιάχτηκαν για να ξεχωρίσουν.

jenny.gr

Διατίθεται σε επιλεγμένες boutiques στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και στο www.theartians.com