UPDATE WHAT'S NEW

Ελένη Κελαϊδίτη: Οι δυσκολίες, η υποστήριξη και τo όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων


26 Μαΐου 2020

Ελένη Κελαϊδίτη: Οι δυσκολίες, η υποστήριξη και τo όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ελένη Κελαϊδίτη περπατούσε από μικρή στις μύτες των ποδιών της. Με την υποστήριξη της bwin, κατάφερε να κάνει άλματα και να κρατήσει το όνειρο ζωντανό.

Συχνά ο κόσμος βλέπει απλά εκεί που πέφτουν οι προβολείς. Ένα μετάλλιο, ένα ρεκόρ, μια αψεγάδιαστη παράσταση που καθηλώνει κοινό και κριτές. Αυτή όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο αθλητισμός απαιτεί θυσίες. Σηκώνει εμπόδια που συχνά κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να τα δει, πέραν του αθλητή. Υπάρχουν φορές που οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες, που ο στόχος απομακρύνεται σε σημείο που γίνεται αδύνατον να προσεγγιστεί. Άλλες, εμφανίζονται στο προσκήνιο απροσδόκητοι παράγοντες που στηρίζουν τον αθλητή, τον επαναφέρουν στις ράγες. Φροντίζουν να έχει όλα εκείνα που θα του επιτρέψουν να αφοσιωθεί στ’ όνειρο. Στην περίπτωση της Ελένης Κελαϊδίτη, η bwin ήρθε για να παίξει αυτόν τον ρόλο.

H Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 κι ασχολήθηκε με τη ρυθμική γυμναστική από την ηλικία των 6 ετών. Συνήθιζε να περπατά στις μύτες των ποδιών κι έτσι οι γονείς της αποφάσισαν να την γράψουν σ' έναν σύλλογο, κοντά στο σπίτι τους. Έναν χρόνο αργότερα, πήρε μέρος στους πρώτους της αγώνες στη Χαλκίδα, όπου κι αναδείχθηκε δεύτερη. Όλοι είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως το κορίτσι του συλλόγου «Αρμονία» ήταν χαρισματικό.

Η ρυθμική γυμναστική έγινε έτσι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Κελαϊδίτη. Στα δύσκολα χρόνια του Λυκείου πήγαινε σχολείο το πρωί, έπειτα για προπόνηση και το βραδάκι επέστρεφε, με στόχο να νικήσει την κόπωση και να μελετήσει για την επόμενη ημέρα. Τα Σαββατοκύριακα καλύπτονταν κενά κι άλλες φορές αφιερώνονταν σε αγώνες. Μέσω του αθλητισμού εκπαιδεύτηκε ως άνθρωπος, έμαθε να δουλεύει σκληρά και με προσήλωση στον στόχο. Κι όταν ήρθαν οι επιτυχίες, αυτή ακριβώς η διαδικασία της διαμόρφωσης τη βοήθησε να τις αντιμετωπίσει ως αποτέλεσμα των επίπονων προσπαθειών της.

Η πιο σημαντική και συνάμα πιο δύσκολη προσπάθεια της Ελένης ήταν το 2014, στο πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Μπακού της Αρμενίας. Τα όριά της δοκιμάστηκαν. Κατάφερε να αναδειχθεί τέταρτη στις κορίνες και να δείξει σε όλους πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πλέον ορατός στόχος. Όμως για να τα καταφέρει, θα έπρεπε για μια ακόμα φορά να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες. Ένα κορίτσι μόνο του στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που για να κυνηγήσει το όνειρό του και να αφοσιωθεί στους στόχους του χρειαζόταν υποστήριξη.

Η bwin την εντόπισε την καταλληλότερη στιγμή. Αποτέλεσε τον πρώτο της χορηγό κι ουσιαστικά εκείνο τον καθοριστικό παράγοντα που της επέτρεψε να αφοσιωθεί στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς την υποστήριξη αυτή, καθώς χρειάζονταν χρήματα για τα ταξίδια και τη συμμετοχή στα κατά τόπους τουρνουά, για τον εξοπλισμό, ακόμα και για τη διαβίωση. Δυστυχώς, θέματα που σε άλλες χώρες οι αθλητές τα έχουν λυμένα από το ξεκίνημά τους στον πρωταθλητισμό, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα.

Με την υποστήριξη που της προσέφερε η bwin, η Κελαϊδίτη κατάφερε να δώσει αρκετά ακόμα ραντεβού με τις επιτυχίες. Το 2018 αναδείχθηκε δεύτερη στο σύνθετο ατομικό στους Μεσογειακούς Αγώνες και τρίτη στις κορίνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αντίστροφη μέτρηση για τ’ όνειρο του Τόκιο είχε ξεκινήσει.

«Σκέφτηκα πολλές φορές να παρατήσω την ρυθμική και να ζήσω και εγώ μια κανονική ζωή. Αλλά έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω στερηθεί πολλά για έναν μόνο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες», έλεγε η ίδια, έτοιμη μέσα στον Απρίλιο να διεκδικήσει την πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο.

Η έξαρση του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα, επηρεάζοντας όλο το φάσμα του αθλητισμού και φυσικά τις μεγάλες διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες μέσα στο 2020. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, όμως, δεν πτόησε την Ελένη. Μαθημένη στα δύσκολα, τούτη τη φορά δεν έμεινε μόνη της, όπως άλλωστε κι οι υπόλοιποι αθλητές του προγράμματος «bwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών». Η bwin συνέχισε τη στήριξή της, παραμένοντας στο πλευρό τους και πιστή στη φιλοσοφία της.

Η Ελένη ονειρευόταν από μικρή μια δουλειά που θα της επιτρέπει να ταξιδεύει. Το μακρινό ταξίδι για το Τόκιο πήρε αναβολή ενός χρόνου, όμως, με τη στήριξη της bwin και με εγγύηση τη σκληρή της δουλειά, είναι βέβαιο πως σύντομα τα πανιά της θα ανοίξουν και γι’ άλλους τόπους…

TAGS