UPDATE WHAT'S NEW

2 μύθοι και 3 μεγάλες αλήθειες για την ψωρίαση


20 Αυγούστου 2020

2 μύθοι και 3 μεγάλες αλήθειες για την ψωρίαση

Μάλλον έχει έρθει εκείνη η ώρα και η στιγμή που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα, όλους τους μύθους που προκύπτουν για την ψωρίαση. Πάρτε τη γόμα κι ας ξεκινήσουμε να ξεγράφουμε από την ιστορία, όλα αυτά που τόσα χρόνια επικρατούσαν για την ψωρίαση και δεν ισχύουν.

Μύθος 1- Η ψωρίαση είναι μεταδοτική.

Όχι, αυτό δεν ισχύει και θα χρειαστεί να το βροντοφωνάξουμε. Η ψωρίαση ΔΕΝ είναι μεταδοτική. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν κολλάει και δεν θα κολλήσετε ποτέ κι από κανέναν ψωρίαση. Πρόκειται για μία δερματολογική πάθηση κι όχι για έναν αδυσώπητο ιό που θα σας κολλήσει ένας πάσχοντας.

jenny.gr

Μύθος 2Οι ιδιότητες των διαφόρων βοτάνων, ελαίων ή σκευασμάτων θεραπεύουν την ψωρίαση.

Όχι, αυτό είναι ένας μύθος που θα σας το εξηγήσουμε κάπως έτσι. Έστω ότι το αυτοκίνητό σας έχει κάποιο πρόβλημα, πού θα το πάτε; Ελπίζουμε στον ειδικό και όχι για ξεμάτιασμα. Κάπως έτσι, και στην ψωρίαση, η λύση θα βρίσκεται σε θεραπείες που προτείνουν ειδικοί δερματολόγοι και όχι η γιαγιά Ελένη.

jenny.gr

Αλήθεια 1Όσοι πάσχουν από ψωρίαση, αισθάνονται πολύ συχνά μόνοι.

Να σας πούμε λοιπόν ότι δεν είστε μόνοι. Αν τα σημάδια έχουν αυξηθεί, μην ανησυχείτεπερνάτε μία έξαρση της νόσου κι αυτό γιατί δεν έχετεβρει την κατάλληλη θεραπεία, ακόμη.

Αλήθεια 2Η ψωρίαση ελέγχεται!

Ναι, στην ψωρίαση μπορεί να βρεθεί λύση και το δέρμα σας να απαλλαγεί από τις δερματικές πλάκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς δερματολόγους, να τους εμπιστευθείτε και μαζί να βρείτε τη θεραπεία που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα. Μπορεί να μη γίνει με την πρώτη, αλλά σίγουρα, θα συμβεί.

Αλήθεια 3Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε!

jenny.gr

Η ψωρίαση έχει λύση. Δεν είναι μεταδοτική, μπορεί να σας απογοητεύει αλλά μόνο ο δερματολόγος θα βρει εκείνη τη θεραπεία που θα σας κάνει να απαλλαγείτε από αυτή!

Δείτε παρακάτω το σχετικό video:

https://youtu.be/jBX3y32IoWQ