UPDATE WHAT'S NEW

Οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Κύμης Ροδόπης, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα


29 Οκτωβρίου 2020

Οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Κύμης Ροδόπης, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την καθοριστική στήριξη της bwin, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου 2020 στο ακριτικό ορεινό χωριό Κύμη της Κοινότητας Οργάνης, στα Πομακοχώρια του Νομού Ροδόπης. 

jenny.gr

Σε υψόμετρο 680 μέτρων, ακριβώς δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το χωριό Κύμη - με λιγότερες από 60 οικογένειες - είναι ένα από πιο χαρακτηριστικά και απομακρυσμένα χωριά Πομάκων της χώρας μας. Η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ ελάχιστοι είναι οι νέοι που μένουν στο χωριό, μεταξύ αυτών μόλις 17 παιδιά Δημοτικού. 

Η ανάγκη για την επίσκεψη του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου πριν τον βαρύ χειμώνα ήταν καθοριστική, καθώς περισσότερο από το 50% του πληθυσμού υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις. Η ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου περιλάμβανε τις ειδικότητες του παθολόγου, του γυναικολόγου, του καρδιολόγου, του γεροντολόγου, του γενικού ιατρού, καθώς και δύο νοσηλεύτριες. Η ομάδα των γιατρών πραγματοποίησε πάνω από 100 συνεδρίες μέσα σε δύο ημέρες στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κύμης, εξετάζοντας και τους κατοίκους των κοντινών χωριών.

jenny.gr

Η πρόσφατα βραβευμένη πρωτοβουλία στα «Corporate Affairs Excellence Awards 2020» των Γιατρών του Κόσμου και της bwin, αυτή τη φορά βρέθηκε στα Πομακοχώρια. Πρόκειται για τον έβδομο σταθμό του προγράμματος παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, έπειτα από τις επισκέψεις σε: Πρέσπες, Καστελλόριζο, Φούρνους Κορσεών, Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο και Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου δήλωσε αναφορικά με την αποστολή: «Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν στο χωριό Κύμη Ροδόπης, κοντά σε ανθρώπους σχεδόν ξεχασμένους, και προσέφεραν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ακόμη μια φορά. Οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν να επισκέπτονται ακριτικές περιοχές και να βρίσκονται δίπλα σε όσους  το έχουν ανάγκη. Όπου υπάρχουν Άνθρωποι. Ευχαριστούμε τη bwin».

jenny.gr

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, ταξιδέψαμε στο χωριό Κύμη Κομοτηνής, μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους το χειμώνα. Μ’ αυτό το ταξίδι ολοκληρώνουμε μία σειρά ανθρωπιστικών αποστολών σε δυσπρόσιτα χωριά και πόλεις στην Ελλάδα. Από το Καστελλόριζο έως τα Ψαρά και από την Κύμη Ροδόπης έως τις Πρέσπες».

jenny.gr

Τέλος, ο δάσκαλος του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κύμης, Αντώνης Λεπίδας, ευχαρίστησε τη bwin και τους Γιατρούς του Κόσμου για την επίσκεψη τους και τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων αποστολών, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Κύμη Κομοτηνής.

jenny.gr

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.  

TAGS