UPDATE WHAT'S NEW

Women On Top: Χτίζουμε μαζί ένα νέο εργαλείο ενδυνάμωσης των γυναικών


The Jennettes

11 Δεκεμβρίου 2020

Women On Top: Χτίζουμε μαζί ένα νέο εργαλείο ενδυνάμωσης των γυναικών

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 830 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1200 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες.

Η ιστορία και η εξέλιξη του οργανισμού που ενδυναμώνει το γυναικείο φύλο

Το Women On Top, όπως προαναφέρθηκε, εμφανίστηκε το 2012 στο Facebook. Τότε, είχε τη μορφή Facebook group, όμως μέσα σε αυτά τα χρόνια «μεγάλωσε» και πλέον είναι ένα δίκτυο που έχει περισσότερες από 450 μέντορες που έχουν ήδη υποστηρίξει εθελοντικά πάνω από 850 γυναίκες να βρουν δουλειά, να αποφασίσουν τι θα σπουδάσουν, να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση, να βρουν τη θέση τους μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, να πλησιάσουν την ισορροπία στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Δημιουργήθηκε μία απλή ιστοσελίδα που τα τελευταία 8 χρόνια έχει γίνει ο προορισμός για γυναίκες που θέλουν να γίνουν μέντορες ή χρειάζονται μία μέντορα να τους "καθοδηγήσει".

Πλέον, το Women On Top μεγάλωσε και για να συνεχίσει να υποστηρίζει όλο και περισσότερες γυναίκες να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, χρειάζεται μια πιο γερή βάση -και τη δική σας βοήθεια. Με ένα μικρό ή μεγάλο ποσό, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη, εύχρηστη ψηφιακή πλατφόρμα που θα κάνει την εύρεση της κατάλληλης μέντορα πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική, θα βελτιώσει τις δεξιότητες των εθελοντριών μας και θα κάνει το mentoring πιο προσιτό για ακόμα περισσότερες γυναίκες!

Η υποστήριξή σας θα βοηθήσει το WoT να εξασφαλίσει:

100% περισσότερες ωφελούμενες γυναίκες

200 νέες καταρτισμένες μέντορες

30% χαμηλότερο κόστος

70% πιο άμεση υποστήριξη

50% σημαντικότερος αντίκτυπος

Πώς να το υποστηρίξετε:

– Διαδίδοντας την καμπάνια με το Link του project:https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/women-on-top-mentoring-platform

– Κάνοντας δωρεά (Donate) μέσω του GIVE&FUND

ή

– Κάνοντας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Women On Top.

Τράπεζα Πειραιώς

Όνομα Δικαιούχου: Women On Top

Αρ. Λογ.: 5087093659321

IBAN: GR1401720870005087093659321

Στη σελίδα της καμπάνιας μπορείτε να δείτε όλα τα perks που συνοδεύουν τις δωρεές (με 50 ευρώ π.χ. έχεις πρόσβαση σε (ή μπορείτε να δωρίσετε) ένα speed-mentoring session που θα γίνει ειδικά για τις υποστηρίκτριες. Υπάρχουν και τα σχετικά perks για τις εταιρείες.

Λίγα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του Women On Top

Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, ο οργανισμός παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η Google, η PwC, η Παπαστράτος, η Microsoft Hellas, η Vodafone Greece, η Mastercard και η Accenture, καθώς και με δομές όπως ο Δήμος Αθηναίων.

Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.