UPDATE WHAT'S NEW

Το ΜΑΝΑ γιορτάζει 3 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς και συνεχίζει από την αρχή της πανδημίας διαδικτυακά το έργο του


5 Φεβρουαρίου 2021

Το ΜΑΝΑ γιορτάζει 3 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς και συνεχίζει από την αρχή της πανδημίας διαδικτυακά το έργο του

Τα 3 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, να παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο. Το ΜΑΝΑ  έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην κοινωνική προσφορά προς ευπαθείς ομάδες με περισσότερες από 230 γυναίκες να δέχονται τις υπηρεσίες του, ενώ ο οργανισμός συνεχίζει να μεγαλώνει!

Το 2020 ήταν η περισσότερο αποδοτική χρονιά, καθώς, παρ’ ότι η πανδημία εμπόδισε την προσωπική επαφή των γυναικών, ο Οργανισμός από την αρχή της πανδημίας συνέχισε να παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες του, μέσα από διαδικτυακές συνεδρίες. Μάλιστα, η δυνατότητα για online συνεδρίες διευκόλυνε την παροχή νέων υπηρεσιών, όπως μαθήματα Η/Υ και εκμάθησης μακιγιάζ, ενώ δημιουργήθηκε και ομάδα λογοτεχνίας. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν πολλά διαδικτυακά σεμινάρια με ιατρούς και επαγγελματίες υγείας,  ανανεώνοντας και αυξάνοντας το περιεχόμενο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

jenny.gr

Οι αριθμοί  της τριετούς επιτυχημένης πορείας «μιλούν» από μόνοι τους. Στο σύνολο, 235 γυναίκες έχουν δεχτεί τις 26, διαφορετικού τύπου, υπηρεσίες του Οργανισμού, οι οποίες φτάνουν στο σύνολο τους τις 8.461, ενώ παράλληλα, στο έργο του ΜΑΝΑ συνεισφέρουν 32 εθελοντές γιατροί, επαγγελματίες υγείας και εξειδικευμένο, στις διάφορες υπηρεσίες, προσωπικό. Επιπλέον 19 εθελοντές γιατροί και επαγγελματίες υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους επαγγελματικούς τους χώρους.

jenny.gr

Αυτά τα τρία χρόνια, γυναίκες όλων των ηλικιών δέχονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, πλήθος υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία. Από την αρχή της πανδημίας, οι παρεχόμενες διαδικτυακά υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

-Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη             

-Φυσιοθεραπευτική υποστήριξη και συμβουλευτική από επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές  

-Διατροφικές Συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής 

-Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος, όπως αισθητική και μακιγιάζ

-Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης, όπως γυμναστική, γιόγκα, πιλάτες, χορός και σκάκι         

-Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης όπως χειροτεχνία

-Εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας όπως διαλογισμός κ.λ.π

-Υποστήριξη στην απόκτηση περούκας.

-Λογοτεχνική Ομάδα, όπου με τη βοήθεια λογοτεχνών, πραγματοποιείται σχολιασμός λογοτεχνικών  κειμένων  

-Μαθήματα Η/Υ και περιήγησης στο διαδίκτυο

-Ομιλίες και διαδικτυακά σεμινάρια με θέματα σχετιζόμενα με τον καρκίνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες

jenny.gr
Το σπίτι του ΜΑΝΑ

Στόχος  αυτών των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι η επαναφορά των συγκεκριμένων γυναικών σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητας της ζωής τους, που αποτελεί και το όραμα της Προέδρου και ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού Κυρίας Randa Ghandour, η οποία έχει δώσει προσωπική μάχη με τον καρκίνο του μαστού και έχει νικήσει. 

Το επιστημονικό έργο και οι δράσεις του Οργανισμού ΜΑΝΑ έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 09:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα)
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email  [email protected] είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  (www.manaorg.com)
  • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg

TAGS