6 συμπληρώματα διατροφής για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

The Jennettes
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η καθιστική ζωή και η ελλιπής διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού σε επιβλαβείς παράγοντες, όπως ιούς και βακτήρια, κάνοντάς τον πιο επιρρεπή σε ιογενείς λοιμώξεις. 

Ο βασικότερος τρόπος για να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας και να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς όμως, είναι δύσκολο να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της διατροφής. Και εδώ έρχονται τα συμπληρώματα διατροφής που καλύπτουν τα κενά που έχουμε στη διατροφή μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή, αλλά τη συμπληρώνουν και βοηθούν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. 

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά συμπληρώματα διατροφής που θα συμβάλλουν σε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, στη διατήρηση της καλής υγείας και στην ταχύτερη ανάρρωση από πιθανές ιώσεις, τόσο για ενηλίκους όσο και για τα παιδιά. 

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη των κρυολογημάτων, αλλά και την ταχύτερη ανάρρωση με πιο ήπια συμπτώματα. Για να είναι δραστική πρέπει να προσλαμβάνεται σε καθημερινή βάση και όχι μόνο όταν είμαστε άρρωστοι. 

Βρείτε βιταμίνη C σε ταμπλέτες εδώ

 

Εχινάκεια (για παιδιά και ενήλικες)

Η εχινάκια είναι η πλέον διαδεδομένη φυσική θεραπευτική ουσία σε Ευρώπη και Αμερική για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, του συναχιού, των ιώσεων και κάθε είδους λοιμώξεων.  Αυτό συμβαίνει λόγω της ανοσοδιεγερτικής, αντιφλεγμονώδους και αντιμικροβιακής δράσης της.

Βρείτε εχινάκεια σε σταγόνες για ενήλικες εδώ

 

Αλλά και για τα παιδιά σε ταμπλέτες εδώ

 

Σκευάσματα με πολλαπλή δράση

Ένα από τα πιο ισχυρά σκευάσματα που έχουμε δοκιμάσει είναι το Betaimune της HealthAid, το οποίο περιέχει φυσικά ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως ρεσβερατρόλη (πολυφαινόλες από κόκκινο κρασί), μούρα, εκχύλισμα φλοιού πεύκου, συνένζυμο Q10, καροτενεοειδή, βιοφλαβονοειδή κίτρου, καθώς και βιταμίνες A, D, E, C και μέταλλα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βρείτε το εδώ 

 

Ένα ακόμα ισχυρό φυτικό σκεύασμα είναι το Almora PLUS® Cistus Complex που περιέχει εκχύλισμα Λαδανιάς (Cistus creticus), βασιλικό πολτό, ψευδάργυρο και σελήνιο, συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν τη θωράκιση του οργανισμού. 

Θα το βρείτε εδώ

Βιταμίνη C, D3 και ψευδάργυρος 

 

Η βιταμίνη C, όπως αναφέραμε είναι ένα από τα πιο ισχυρά αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των μυών και των δοντιών.

Και ο ψευδάργυρος έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια ισορροπημένη ομοιόσταση του ψευδαργύρου βοηθά στην άμυνα του οργανισμού από παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και από ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό που προκαλεί αυτοάνοσες διαταραχές και αλλεργίες. 

Θα τα βρείτε και τα τρία στην Doctor's Formulas Promo Optimum Zinc εδώ

 

 

Σκευάσματα για παιδιά 

Τα περισσότερα σκευάσματα για τα παιδιά είναι μασώμενα και βοηθούν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος τους και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. 

 

Εμείς σας προτείνουμε τα μασώμενα ζωάκια της Nature’s Plus με βιτ.Α (Β-καροτίνη), βιτ.C, βιτ.Ε, ψευδάργυρο, ανοσοενισχυτικά βότανα, προβιοτικά.

 

Θα τα βρείτε εδώ

Περισσότερες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αναζητήστε στο online φαρμακείο του Think Pharmacy που παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων από γνωστές και έμπιστες εταιρείες.