UPDATE WHAT'S NEW

5 διατροφικές συμβουλές για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας


12 Μαρτίου 2021

υγιεινό γεύμα

Η καθημερινότητά μας άλλαξε δραματικά το τελευταίο έτος λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να αμελήσουμε κάποιες από τις υγιεινές μας συνήθειες. Πώς μπορούμε όμως να επαναφέρουμε τη διατροφή μας σε πρόγραμμα; Το μυστικό είναι να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας που να ευνοούν την υγιεινή διατροφή, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Παρακάτω θα βρείτε 5 διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε την φόρμα σας με νέες υγιεινές συνήθειες:

Συνεχίστε το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι

Ένα θετικό στοιχείο από την περσινή χρονιά, είναι ότι περισσότεροι άρχισαν να μαγειρεύουν στο σπίτι. Ακόμα και όταν ξανανοίξουν τα εστιατόρια, το να μαγειρεύετε τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι, θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε περισσότερες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εμπλουτίσετε την μαγειρική σας με φρούτα και λαχανικά, αλλά και υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι. Επίσης, καλό είναι να προσθέσετε δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών. Παρόλο που για πολλούς από μας το μαγείρεμα είναι κουραστικό, οι νέοι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή νόστιμη και διασκεδαστική. 

Απολαύστε υγιεινό φαγητό απ’ έξω

Μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να μπορούμε να τρώμε σε εστιατόρια, πολλοί από μας στρεφόμαστε στο έτοιμο φαγητό για μία αλλαγή στην καθημερινότητα μας, αλλά και για να υποστηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να χρησιμοποιείτε όμως τις παραγγελίες delivery ως δικαιολογία για τις διατροφικές ατασθαλίες σας, προσπαθήστε να επιλέγετε γεύματα που να ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα, μια ανάμεικτη σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες. 

jenny.gr

Επικοινωνήστε με άτομα που κάνουν επίσης έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Όταν κάνετε δίαιτα ή αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες με στόχο την απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να έχετε επαφή με ανθρώπους που επιθυμούν, όπως κι εσείς, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι πιο ενδιαφέρον να μοιράζεστε αγαπημένες υγιεινές συνταγές, ή να μιλάτε για τις καθημερινές προκλήσεις, προβληματισμούς και τους πειρασμούς που αντιμετωπίζετε. Ακόμα και η υποστήριξη από απόσταση, μπορεί να βοηθήσει στις ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Τα social media μπορούν να σας προσφέρουν με ποικιλία επιλογών, από διατροφολόγους μέχρι chef και ειδικούς που γνωρίζουν και μπορούν να σας βοηθήσουν με συμβουλές για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το μυστικό είναι προετοιμασία

Όταν εργάζεστε από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και ασυνείδητα επιθυμείτε ένα σνακ ή να φάτε ανθυγιεινές τροφές, επειδή είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξετε ένα υγιεινό σνακ, εάν είστε οργανωμένοι και έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους, και αμέσως έχετε ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ. Επίσης, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα πάνω στον πάγκο είναι μία ακόμα καλή ιδέα.  Επιπλέον, μπορείτε να κόψετε ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρος αρχικά, αλλά έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσετε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα. Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να εφοδιάσετε σωστά το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια σας με υγιεινές επιλογές. 

Ξεκινήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition

Η νέα γενιά ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, η οποία δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, παρέχει 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρουν 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Αν ακολουθείτε χορτοφαγική δίαιτα μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στη διατροφή σας καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και στη θρεπτική ποιότητα. Σωστή διατροφή, ευκολία και γεύση σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις!

jenny.gr

Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα.

Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία που, από το 1980, αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με σπουδαία προϊόντα διατροφής και προσφέρει στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες της μια οικονομικά αποδοτική επιχειρηματική ευκαιρία. Η εταιρεία προσφέρει υψηλής ποιότητας, επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα, τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες από καινοτόμους Ανεξάρτητους Συνεργάτες, που παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη, εμπνέοντας τους πελάτες τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γευμάτων και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Εταιρείας για την εξάλειψη της πείνας, η Herbalife Nutrition έχει αναλάβει επίσης τη δέσμευση να προσφέρει διατροφή και εκπαίδευση σε κοινότητες ανά την υφήλιο που έχουν ανάγκη.

jenny.gr

Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος σε πολλά επίπεδα. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας εάν πήρατε κιλά ή αν δεν ασκηθήκατε όσο θα θέλατε. Εάν ξεφύγατε για λίγο από το υγιεινό διατροφικό σας πλάνο, ανασυγκροτηθείτε και συνεχίστε. Η ενίσχυση του οργανισμού σας με τα σωστά διατροφικά στοιχεία και η τακτική άσκηση, είναι υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να διατηρήσετε. Δώστε κίνητρο στον εαυτό σας γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για εσάς! 

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.gr

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Intagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F