UPDATE WHAT'S NEW

Πού θα βρεις χειροποίητα ελληνικά έπιπλα «για μια ζωή» για να φτιάξεις το σπίτι των ονείρων σου


8 Απριλίου 2021

Πού θα βρεις χειροποίητα ελληνικά έπιπλα «για μια ζωή» για να φτιάξεις το σπίτι των ονείρων σου

Φτιάξε το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν με customised ελληνικά έπιπλα, που κατασκευάζονται με βάση το γούστο και τις ανάγκες σου.

Η ελληνική επιπλοποιία έχει περάσει από πολλά κύματα. Από τη «χρυσή» εποχή της άνθησης και της μεγάλης δόξας, όπου τα ελληνικά έπιπλα αντιμετωπίζονταν ως επένδυση ζωής για το σπίτι, έφτασαν στο σημείο του παραγκωνισμού. Η αγορά πλημμύρισε από έπιπλα εισαγωγής χαμηλής ποιότητας και μικρής διάρκειας ζωής, ισοπεδώνοντας τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες επίπλου που δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτού του είδους τον ανταγωνισμό.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν ακόμα ζωντανές κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να παράγουν το «καλό», γνήσιο και ποιοτικό ελληνικό έπιπλο σε πείσμα των καιρών του «fast fashion» ακόμη και στα έπιπλα. Αξιόλογοι εγχώριοι παραγωγοί και σχεδιαστές δημιουργούν πρωτότυπες χειροποίητες κατασκευές για όσους ψάχνουν για το σπίτι τους έπιπλα «για μια ζωή» και δεν θέλουν να συμβιβαστούν με πρόχειρες λύσεις. Ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της παραγωγής του ελληνικού επίπλου είναι η JT Home Design

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Τερίζη, την οποία αργότερα ανέλαβαν οι δύο κόρες της οικογένειας, η Ιωάννα και η Ελένη Τερίζη. Πέρα από το φυσικό τους κατάστημα δημιούργησαν και ένα e-shop, ώστε το κοινό να μπορεί να γνωρίσει οποιαδήποτε στιγμή τα σχέδιά τους. Έχουν τα πάντα για το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα, την τραπεζαρία και την κουζίνα. 

jenny.gr

Βρείτε εδώ τα πάντα για το καθιστικό.

Τα σχέδια τα επιμελείται η Ιωάννα Τεριζή. Θα τα χαρακτηρίζαμε μοντέρνα διαχρονικά, κάτι που σημαίνει πως όσα χρόνια και αν περάσουν το σπίτι δεν θα φαίνεται ξεπερασμένο και «παλιακό». 

Όλα τα έπιπλά τους είναι customised, που σημαίνει «κομμένα και ραμμένα» στο γούστο και στις ανάγκες μας. Σε αντίθεση με τα έπιπλα μαζικής παραγωγής που είναι ίδια για όλους, στη JT Home Design o κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει μόνος του τις αποχρώσεις, τα υλικά, τα υφάσματα και τις διαστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ταιριάξει πιο εύκολα τα νέα του έπιπλα με τα ήδη υπάρχοντα, να κάνει τον χώρο του πιο λειτουργικό, επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος και να αποκτήσει αυτά που πάντα ονειρευόταν για το σπίτι του. 

Σε περίπτωση που χρειαστεί, παρέχεται και μελέτη του χώρου, ώστε η ομάδα της JT Home Design να δώσει συμβουλές για τη σωστή διάταξη των επίπλων. 

jenny.gr

Βρείτε εδώ τα πάντα για την τραπεζαρία.

«Θέλουμε ο κάθε πελάτης μας να βρει αυτό που πάντα ήθελε για το σπίτι του. Θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που φαντάζεται και αυτό που ταιριάζει στο χώρο του. Γι’ αυτό και δεχόμαστε ειδικές παραγγελίες” ανέφερε η Ιωάννα Τεριζή. 

Όλα τα σχέδιά τους αποπνέουν μια σταθερότητα, μια ζεστασιά και μια ασφάλεια, χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουν ένα οικείο και άνετο οικιακό περιβάλλον. Είναι αυτό που λέμε «έπιπλα που θα σου μείνουν». Μάλιστα, δίνεται 10 χρόνια εγγύηση για τους σκελετούς και 5 χρόνια για τα μαξιλάρια πλάτης και καθίσματος, ώστε ό,τι και αν συμβεί, το έπιπλο να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. 

jenny.gr

Βρείτε εδώ τα πάντα για την κρεβατοκάμαρα.

Παράλληλα, σε αντίθεση με πολλές άλλες βιοτεχνίες επίπλου στην Ελλάδα που κρατούν «επτασφράγιστο μυστικό» τις τιμές τους και πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους για να μάθεις περισσότερα για το έπιπλο που σε ενδιαφέρει, η JT Home Design έχει απόλυτη διαφάνεια στις τιμές της, οι οποίες είναι δημοσιευμένες και ανοιχτές προς όλους στο e-shop. 

jenny.gr

Βρείτε εδώ τα πάντα για το καθιστικό.

Η δουλειά τους είναι απόδειξη ότι η ελληνική δημιουργία και εφευρετικότητα στο χώρο του επίπλου δεν έχει σταματήσει να υπάρχει. Όχι μόνο είναι ενεργή, αλλά δίνει και δυνατές προτάσεις για το interior design και την επίπλωση εσωτερικών χώρων, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες εταιρείες. 

Δείτε όλα τα σχέδια της JT Home Design εδώ.