UPDATE WHAT'S NEW

Η Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου μάς συστήνει τη νέα υπηρεσία υψηλής γαστρονομίας “D&D: the box”


Εύα Καραμπάτσου

6 Απριλίου 2021

Η Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου μάς συστήνει τη νέα υπηρεσία υψηλής γαστρονομίας “D&D: the box”
Η νέα υπηρεσία Different & Different: The Box

Γλυκιά, προσιτή και πολύ άμεση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κατάφερα να καταλάβω για τη Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου, μιλώντας της στο τηλέφωνο για τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Και πραγματικά δεν έπεσα έξω. Η καλλιτεχνική της προσωπικότητα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ζωγραφίζει, σχεδιάζει και τολμά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Της αρέσει να δημιουργεί, είτε αυτό είναι ένας πίνακας ζωγραφικής είτε ένα νόστιμο πιάτο φαγητού. Έτσι λοιπόν η αγάπη της για τη μαγειρική την έκαναν να δει τον τομέα catering με διαφορετική ματιά και να δημιουργήσει την εταιρεία “Different & Different”, η οποία εμφανίστηκε το 2013 και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το “Hellenic Enterpreneurship Award” για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών catering, ενώ το 2018 κατάφερε να αποσπάσει και την τιμητική διάκριση καινοτόμου επιχειρηματικότητας λαμβάνοντας το «The Innovation Award».

Η ομάδα της εταιρείας έχει στο δυναμικό της δύο πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, λοιπόν, τη ζωγράφο Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου (που το 2018 κέρδισε το βραβείο «Γυναικείας καινοτομίας επιχειρηματικής δραστηριότητας») και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια.

Different & Different: The box

Η ιδέα έχει ως εξής: εσύ επιλέγεις τα αγαπημένα σου πιάτα από ένα πληθωρικό μενού, ο Χριστόφορος Πέσκιας και η ομάδα του τα μαγειρεύει, κι έπειτα τα τακτοποιεί σε ένα γαστρονομικό box, έτοιμο να καταπλήξει τα πλήθη.

Μπορείτε να βρείτε το δικό σας κουπόνι τώρα για να απολαύσετε κι εσείς ένα υψηλής γαστρονομίας menu κάνοντας εγγραφή στο Exclusive Benefits.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits


Νέα υπηρεσία υψηλής γαστρονομίας σε ένα κουτί. Μιλήστε μας για το νέο αυτό εγχείρημα, κάτω από ποιες συνθήκες γεννήθηκε αυτή η ιδέα και πόσο εύκολα υλοποιήσιμη ήταν δεδομένων των συνθηκών.

Στο πρώτο lockdown περνώντας από τις κουζίνες της “Different” μούδιασα… Είχα συνηθίσει κόσμο, φωνές, ασταμάτητη εργασία και η απόλυτη ακινησία και αβεβαιότητα ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εμένα. Με πρωτοβουλία του σεφ μας, Χριστόφορου Πέσκια, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην κοινή δράση “Cook4Heroes” και να προσφέρουμε κι εμείς στους σύγχρονους ήρωες γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

jenny.gr

Στην εποχή όμως που ζούμε επιβιώνεις μόνο όταν έχεις γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα!

Έτσι, ταυτόχρονα με όλα αυτά, έπρεπε να σκεφτώ «την επόμενη μέρα». Να μην χαθούν 10 χρόνια σκληρής δουλειάς. Πώς όμως θα μπορούσε να φτάσει το φαγητό μας στον πελάτη με ασφάλεια και ταυτόχρονα με την ίδια ποιότητα και αισθητική με την οποία μας είχαν ταυτίσει; Και τότε ήρθε η ιδέα ενός κουτιού, που να περιέχει όλο το γεύμα έτοιμο προς σερβίρισμα, ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει τον ρόλο του ως οικοδεσπότη χωρίς το άγχος της προετοιμασίας!

Ο Χριστόφορος το πίστεψε αμέσως και η ομάδα της “Different” δούλεψε 4 μήνες, για να ολοκληρώσει το μενού, το κοστολόγιο, τη συσκευασία, το branding. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το D&D the box! Ο κόσμος το αγκάλιασε και δημιουργήσαμε ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, που θα κρατήσει και στην “μετά Covid”εποχή!

jenny.gr
jenny.gr

Από τον χώρο της ζωγραφικής σε μία καινούργια γαστρονομική ιδέα. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο;

Η μαγειρική ήταν το hobby μου! Είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια ζαχαροπλαστικής με τον Στέλιο Παρλιάρο και σεμινάρια μαγειρικής με τον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συνεργαστήκαμε στη συνέχεια, δημιουργώντας αρχικά μία σχολή μαγειρικής για ερασιτέχνες και αργότερα την “Different & Different”.

Παρ’ ότι η διάθεση για δουλειά και η στοχοπροσήλωση ήταν εκεί, δεν είχα ουσιαστικές γνώσεις για το πώς μπορεί επιτυχώς να «τρέξει» μία επιχείρηση. Είχα τις ιδέες και το όραμα του καλλιτέχνη, αλλά δεν ήμουν εξοικειωμένη με το συλλογισμό και τη στρατηγική του επιχειρηματία.

jenny.gr

Ήξερα όμως ότι με τον Χριστόφορο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για δημιουργία, μία κοινή αισθητική και χιούμορ! Εκείνος στην κουζίνα κι εγώ στη διοίκηση, στο marketing και στην επιμέλεια του αισθητικού κομματιού της δουλειάς, δημιουργώντας νέους τρόπους παρουσίασης των πιάτων μας.

Πείτε μας λίγο για το φαγητό που παράγεται στη Different, τις διαφορετικές γαστρονομικές ενότητες και γιατί κανείς να επιλέξει το μενού του σε BOX;

Στην “Different” επιλέγουμε καθημερινά φρέσκα, αγνά και ποιοτικά υλικά για τις παρασκευές όλων των συνταγών μας. 

Μέσα από το μενού του box, δημιουργήσαμε μαζί με τονσεφ μας, Χριστόφορο Πέσκια, μία ολοκληρωμένη πρόταση με επιλογές από διάφορες γαστρονομικές ενότητες (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, γλυκά και άλλα), εμπνευσμένες από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Έτσι, ο πελάτης επιλέγοντας τα είδη που επιθυμεί διαμορφώνει το προσωπικό του μενού, καλεί την παρέα του και αφήνει όλα τα υπόλοιπα σε εμάς!

Παράλληλα, του δίνεται η δυνατότητα να διοργανώσει και ιδιαίτερες θεματικές βραδιές επιλέγοντας κάποιο αντίστοιχο θεματικό κουτί, όπως είναι το Mexican box, το Asian night box ή το Bbq night box!

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η εστίαση στη μετά Covid-19 εποχή;

Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσες επιχειρήσεις θα αντέξουν την επόμενη ημέρα. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος αγαπάει να βγαίνει έξω και τώρα αυτό είναι κάτι που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Σας έχει βοηθήσει η ζωγραφική να δείτε το φαγητό με άλλο βλέμμα;

Όταν είσαι καλλιτέχνης, αυτό είναι κάτι που το κουβαλάς στην καθημερινότητά σου. 

Για εμένα το φαγητό είναι αισθητικό αντικείμενο. Το πιάτο είναι καμβάς και πρώτα θα παρατηρήσω τα χρώματα και το στήσιμο και μετά τη γεύση.

jenny.gr

Το φαγητό είναι ένα εφήμερο έργο τέχνης που εμπεριέχει δημιουργία, φαντασία, τεχνική, διάλογο. Έχει να αφηγηθεί μία ιστορία…

Τι σας εμπνέει στη ζωή; Από πού αντλείτε χαρά;

Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι η χαρά είναι ελευθερία, είναι μοίρασμα, είναι αποδοχή, είναι επιλογή.

Με αυτήν την προσέγγιση κατάλαβα ότι η χαρά βρίσκεται παντού, αρκεί να την επιλέξεις!

Βρείτε κι εσείς το κουπόνι σας για το Different & Different: The box εδώ και απολαύστε ένα υψηλής γαστρονομίας μενού.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits