UPDATE WHAT'S NEW

«Μπες στον κύκλο»: Μια μοναδική πρωτοβουλία ανακύκλωσης που μας αφορά όλους


16 Ιουλίου 2021

«Μπες στον κύκλο»: Μια μοναδική πρωτοβουλία ανακύκλωσης που μας αφορά όλους
Ο πλανήτης «εκπέμπει SOS». Και το πλαστικό μίας χρήσης αποτελεί κύρια αιτία του προβλήματος. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά.

Ο πλανήτης «εκπέμπει SOS». Και η πλαστική ρύπανση αποτελεί μέρος του προβλήματος. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά.

Ας δούμε τους αριθμούς

Κάθε χρόνο, παράγονται πάνω από 350 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού στον κόσμο. Από αυτούς, ανακυκλώνεται μόλις το 14-18%, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Και τώρα που η Κίνα έπαψε να δέχεται τα πλαστικά απορρίμματα άλλων χωρών, το πρόβλημα μεγαλώνει.

Στην Ελλάδα μόνο, παράγονται κάθε χρόνο σχεδόν 730 χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Καθένας από εμάς, δηλαδή, επιβαρύνει το περιβάλλον με περίπου 68 κιλά πλαστικού ανά έτος. Κι από αυτό το πλαστικό, μόλις το 10% ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο 90% καταλήγει στη χωματερή και στη θάλασσα. 

Πρόκειται για ένα ζήτημα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε με δύο τρόπους. Πρώτα, να γίνει η αλλαγή στη «ρίζα» του, δηλαδή την παραγωγή. Κι έπειτα, με τη συμπεριφορά μας, να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.

Έχοντας αυτό κατά νου, αλλά και τη δέσμευση της Nestlé Waters (χρήση κατ’ ελάχιστον 50% ανακυκλωμένου πλαστικού rPET στις
συσκευασίες προϊόντων της, για τη λειτουργία εργοστασίων με μηδενικά απόβλητα και για 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025) για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών της, το Κορπή® είναι το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, το οποίο διατίθεται σε καινοτόμα & ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της. 

jenny.gr

Παράλληλα, μας καλεί να «μπούμε στον κύκλο» - τον κύκλο της ανακύκλωσης, τον κύκλο της κυκλικής οικονομίας, τον κύκλο του νερού. 

Με την πρωτοβουλία #Mpesstonkyklo, μεταφέρεται ένα ισχυρό μήνυμα με σεβασμό για το περιβάλλον. Μας ευαισθητοποιεί και μας ενθαρρύνει να φέρουμε τα δικά μας πλαστικά μπουκάλια για ανακύκλωση, βάζοντας το λιθαράκι μας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Στόχος, να υιοθετήσουμε όλοι μας συνήθειες φιλικότερες προς το περιβάλλον, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα πλαστικά μπουκάλια θα αποκτήσουν νέα ζωή και η επιβράβευσή μας, μεγάλη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ακολουθήσουμε κάποια απλά βήματα.

  1. Επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή - από 15 έως 21 Ιουλίου στο ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)  και από 22 έως 28 Ιουλίου στο ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια) - έχοντας μαζί μας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού
  2. Ρίχνουμε τα μπουκάλια στη μονάδα ανακύκλωσης
  3. Σκανάρουμε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης 
  4. Κάνουμε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr και λαμβάνουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé

Με τον ίδιο κωδικό μπορούμε να κερδίζουμε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια στην εφαρμογή της Cyclefi, η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Το μέλλον του πλανήτη, βρίσκεται στα χέρια μας. Ας εκμεταλλευτούμε τη δύναμή μας, με κάθε τρόπο. Καμία κίνηση δεν είναι ασήμαντη - κάθε προσπάθεια, όσο μικρή κι αν είναι, μετράει. Και αποφασίζοντας να «μπούμε στον κύκλο», θα μπορέσουμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά.

jenny.gr

Sponsored by Nestlé

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr