UPDATE WHAT'S NEW

Yayoi Kusama: Η φύση επιτέθηκε κυριολεκτικά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της


The Jennettes

10 Αυγούστου 2021

Yayoi Kusama: Η φύση επιτέθηκε κυριολεκτικά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της
Yayoi Kusama: Η φύση επιτέθηκε κυριολεκτικά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της

Η Yayoi Kusama  είναι η πιο ακριβή εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνης και η πιο αναγνωρίσιμη «γιαγιά» των εικαστικών τεχνών, ζει με επιλογή της από το 1977 στην ψυχιατρική κλινική του Τόκιο και βγαίνει μόνο για να φτάσει στο ατελιέ της, λίγα μέτρα πιο μακριά. 

Τα πουά έργα της είναι σίγουρα τα πιο επιτυχημένα του κόσμου και η ίδια είναι κάθε χρόνο στη λίστα των «Times» με τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του κόσμου. Πρόσφατα λοιπόν συνέβη κάτι πολύ περίεργο  με ένα από τα πλέον δημοφιλή της έργα, μια μεγάλη πουα κολοκύθα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yayoikusama (@yayoikusama_)

Η ιστορία αρχίζει όταν ο τυφώνας ένας τυφώνας έφτασε στη Ναοσίμα, ένα ιαπωνικό νησί που βρισκεται στην θάλλασα Seto και διαθέτει μουσεία και μεγάλες εγκαταστάσεις τέχνης. Τα περισσότερα έργα μπορεί να βρίσκονται μέσα στα μουσεία, αλλά το περίφημο έργο της Kusama ήταν εγκατεστημένο στην προβλήτα της Ναοσίμα, μάλιστα ήταν το πρώτο έργο που έβλεπαν οι επισκέπτες. Τα κύματα όμως που δημιουργήθηκαν από τον τυφώνα περέσυραν στη θάλλασα το γλυπτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yayoikusama (@yayoikusama_)

Το έργο σώθηκε αλλά είχε μια ορατή ρωγμή όπως δείχνει το video παρακάτω. Τα κύματα δημιούργησαν την συγκεκριμένη ρωγμή και σύμφωνα με την οργάνωση που το συντηρεί, Benesse Art Site, το γλυπτό μπορεί να έχει υποστεί ζημιά, αλλά μπορεί να αποκατασταθεί. Η φύση επιτέθηκε κυριολεκτικά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της και η ιστορία ίσως θυμίζει μια συνέχεια του έργου της. 

Η ιστορία είχε αίσιο τέλος για το έργο αλλά όχι για τους ανθρώπους της περιοχής καθώς λόγω της δύναμης που είχε η καταιγίδα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

 

Φωτογραφία:Benesse House Museum Photographs

Δείτε ακόμη:

Τέχνη και πανδημία: 15 αναδημιουργίες κλασικών έργων τέχνης κατά τη διάρκεια της καραντίνας

jenny.gr