UPDATE WHAT'S NEW

Νίκος Ξανθόπουλος: Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός


JTeam

22 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Ξανθόπουλος: Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός
Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε σήμερα, 23 Ιανουαρίου, από τη ζωή,

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός και τραγουδιστής Νίκος Ξανθόπουλος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ο Νίκος Ξανθόπουλος ήτνα δημοφιλής κυρίως τη δεκαετία του '60, όπου και πρωταγωνίστησε σε πολλές δραματικές ταινίες. Ο ηθοποιός έγινε γνωστός ως το «Παιδί του Λαού» από τους ρόλους του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία, αλλά τελικά λυτρώνεται.

Jenny.Gr

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1934 στη Νέα Ιωνία, στην προσφυγική γειτονιά της Αθήνας. Παιδί Ποντίων προσφύγων, μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του, που τον μεγάλωσε ουσιαστικά μόνη της, καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο πατέρας του δούλευε περιστασιακά ως τσαγκάρης και ψαράς, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής φυλακίστηκε για τη αντιστασιακή του δράση. Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο, παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση στο θέατρο το 1957 με τον "Θίασο Κατερίνας" στην κομεντί "Βιργινία". Από τα μέσα της δεκαετίας του '60 τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1958 στην κωμωδία του Φίλιππα Φυλακτού "Το Εισπρακτοράκι", στο πλευρό του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Ρίζου.

Η αρχή της τυποποίησής του ως παιδί του λαού έγινε έναν χρόνο αργότερα στην ταινία "Αγάπησα και πόνεσα". Σ' αυτές τις ταινίες ο Νίκος Ξανθόπουλος συνήθιζε να τραγουδά, ενώ συνθέτες όπως ο Απόστολος Καλδάρας έγραψαν τραγούδια γι' αυτόν. Η παρουσία του στη δισκογραφία περιλαμβάνει 9 μεγάλους δίσκους και 55 σινγκλ.

Στα τέλη του 2005 εξέδωσε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του "Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα". Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

TAGS