UPDATE WHAT'S NEW

Christian Louboutin: Τα τακούνια είναι non binary και πολύ rock


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

31 Ιανουαρίου 2023

Christian Louboutin: Τα τακούνια είναι non binary και πολύ rock
i-D/ Peter Smith
Ο Peter Smith φωτογραφίζει την queer goth μπάντα «Walt Disco» φορώντας τα νέα glam rock τακούνια του Christian Louboutin για το i-D.

Θα έχεις πιθανών ακούσει ότι τα τακούνια αρχικά είχαν σχεδιαστεί για άνδρες. Το παπούτσι με την πλατφόρμα -οι ιστορικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι για την χρονολογία που εμφανίστηκε- συνεχώς ξεπερνάει τα όρια των φύλων ανά τους αιώνες, σε όλον τον κόσμο.

Αλλά αυτό το γεγονός δεν σταμάτησε τις γυναίκες από το να τα εντάξουν τα τακούνια στο στιλ τους και να διευρύνουν τους έμφυλους κανόνες των τακουνιών. Κάτι που κάνουν καλύτερα από όλους, όσοι είναι έτοιμοι να εκφραστούν με ρούχα που αισθάνονται άνετα μέσα σε αυτά -αγνοώντας ταμπέλες, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Δεν είναι έκπληξη ότι όσοι είναι διάσημοι για το non binary ντύσιμό τους είναι rock stars.

Αν έχεις δει ποτέ τους Walt Disco πάνω στη σκηνή, τότε θα ξέρεις ότι η πενταμελής queer, goth glam rock μπάντα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ και μέσα σε αυτό ο κάθε ένας έχει τον πολύ ξεχωριστό δικό του τρόπο να εκφράζεται και να ντύνεται. Τι κάνει τους Walt Disco μοναδικούς από τους rock star του παρελθόντος; Η αμίμητη ικανότητά τους να «παίζουν» με τα φύλα. Από maxi φορέματα μέχρι κοστούμια από τρία κομμάτια και νυφικά, αυτό που ενώνει τα μέλη της μπάντας δεν είναι ένα συγκεκριμένο χρώμα ή ένα μοτίβο ή ένα αξεσουάρ, αλλά μια ισχυρή αίσθηση αυτοπεποίθησης στο οτιδήποτε φορούν και η χρήση των ρούχων ως άφυλα.

«Μου αρέσει να γελάω και να περνάω καλά με την υπόλοιπη μπάντα, διότι τελικά αν εμείς περνάμε καλά και γελάμε, τότε και το κοινό το λαμβάνει και περνάει και αυτό με τη σειρά του καλά». Αυτή την ενέργεια λαμβάνει κανείς από τους Walt Disco, μια αίσθηση ελευθερίας, διασκέδασης και ως αποτέλεσμα την επιτομή του αξιοζήλευτου coolness. Και αυτή την ενέργεια θα φέρουν αναμφίβολα στην παρουσίαση της συλλογής του Christian Louboutin για την fw ‘23 συλλογή του και το πάρτυ του στο Fashion Week του Παρισιού. Υπάρχει άραγε πιο διάσημο τακούνι από αυτό με την κόκκινη σόλα; Ο ιστορικός οίκος έχει κάνει βήματα για να απαλλάξει το τακούνι από την ταυτότητα το φύλου και την αισθητική καθενός που τα φοράει. Για να παρουσιαστεί ακριβώς αυτό, οι Walt Disco ντύθηκαν όπως τους αρέσει και όπως τους εκφράζει και τους δώθηκε από ένα ζευγάρι Louboutin της τελευταίας συλλογής, που δεν έχει βγει ακόμα στα καταστήματα.

Το i-D μίλησε μαζί τους για το πώς αισθάνονται που φοράνε τα θρυλικά τακούνια, πώς εκφράζονται ως προσωπικότητες και ως μπάντα και τι αγαπούν στα ρούχα τους.

Jack

Πώς βρίσκεις τρόπους να εκφράζεις τον εαυτό σου όταν παίζεις ενώ είσαι μέλος μιας μπάντας;

Το να παίζεις στη σκηνή είναι πολύ απελευθερωτικό. Όταν πιστεύεις πραγματικά στα τραγούδια που παίζεις, είναι σα να βγάζεις κάτι δικό σου προς τα έξω. Τα τραγούδια μας και η αίσθηση όταν παίζουμε όλοι μαζί, κάνει την αυτοπεποίθησή μας να παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους. Όλοι αντιδρούμε μεταξύ μας εκείνη τη στιγμή.

Πώς χρησιμοποιείς την μόδα για να επαναστατήσεις ενάντια στις νόρμες και στα στερεότυπα των φύλων;

Ντύνομαι καθημερινά όπως θέλω να παρουσιάζω τον εαυτό μου στον κόσμο, βάσει του πως αισθάνομαι. Αυτό μπορεί μερικές φορές να μην συμπίπτει με τα γούστα κάποιον ανθρώπων, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται μια διαφωνία και άνθρωποι που δεν τη σέβονται, αλλά ντύνομαι όπως θέλω ανεξάρτητα από αυτο και κάνοντας τους ανθρώπου να το δουν είναι σαν να τους λες ότι δε θα υποκύψω στον εκφοβισμό.

Jenny.Gr
i-D/ Peter Smith

Jocelyn

Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου με τρεις λέξεις;

Αδέξιο, ασταθές και ερωτικό.

Τι αντίκτυπο θεωρείς ότι έχει όταν μεγάλοι, παλιοί και κλασικοί οίκοι μόδας δημιουργούν κάτι που δεν απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο φύλο;

Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό σημαντικό, να συμπεριλαμβάνονται όλοι οι σωματότυποι και οι σεξουαλικότητες στην μόδα. Τα ρούχα δεν αποφασίζουν από μόνα τους αν απευθύνονται σε κάποιο φύλο, οι άνθρωποι το κάνουν.

Μπορείς να μας μιλήσεις για το look της φωτογράφησής σου;

Ένα πανέμορφο μεταξωτό μπλε κοστούμι, με σταυρωτό σακάκι και παντελόνι καμπάνα. Γάντια και κάλτσες ασορτί σε ροζ χρώμα και εκπληκτικά loafers από τον Louboutin.

Jenny.Gr
i-D/ Peter Smith

Lewis

Μπορείς να μας πεις τι φόρεσες στη φωτογράφιση;

Δερμάτινο παντελόνι, δερμάτινο γιλέκο και μαύρες μπότες Louboutin. Αισθάνθηκα ότι ήμουν η Patti Smith το 1977.

Σου άρεσε που φόρεσες τα Louboutin;

Είναι τα καλύτερα τακούνια που έχω φορέσει ποτέ μου.

Jenny.Gr
i-D/ Peter Smith

Finlay

Περιέγραψέ μας το στυλ σου με τρεις λέξεις.

Έντονο, έντονο, έντονο.

Πώς επηρέασε η Γλασκώβη το στυλ σου;

Η πλούσια μουσική και πολιτιστική της ιστορία σε εμπνέει απίστευτα. Είναι μια παρακμιακή, ιστορική και ενδιαφέρουσα πόλη και βρίσκω ότι πραγματικά αναδεικνύει την προσωπικότητά μου.

Πώς βρίσκεις τρόπους να εκφράζεις τον εαυτό σου όταν παίζεις ενώ είσαι μέλος μιας μπάντας;

Θεωρώ ότι το να ανεβαίνεις στην σκηνή σου δίνει μια πρωτόγονη αίσθηση ελευθερίας. Μπορεί να σε κάνει να κουνηθείς με τρόπο που δε θα κουνιόσουν διαφορετικά και σου δίνει την ελευθερία να φορέσεις ό,τι θέλεις.

Jenny.Gr
i-D/ Peter Smith

Charlie

Πώς αισθάνεσαι που παίζεις κατά τη διάρκεια του Paris Fashion Week;

Το να παίζεις για τον Christian Louboutin στο Paris Fashion Week είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θα είναι η πρώτη μου φορά στο Παρίσι. Θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε δευτερόλεπτο. Κάποιος να με τσιμπήσει, ευχαριστώ.

Μπορείς να μας πεις τι φόρεσες στη φωτογράφιση;

Είμαι μια queer φαντασίωση ποδηλάτη. Ένα πανέμορφο δερμάτινο studded jacket με ασορτί παντελόνι, βαριές αλυσίδες, τεράστια γυαλιά και φυσικά όμορφα λευκά τακούνια του Louboutin.

Σου άρεσε που φόρεσες τα Louboutin;

Δε θέλω να τα βγάλω ποτέ. Μπορώ να περπατάω χιλιόμετρα με αυτά.

Jenny.Gr
i-D/ Peter Smith

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.