UPDATE WHAT'S NEW

Positive People: Διάβασε δωρεάν το 2ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού με συνεντεύξεις θετικής ψυχολογίας


JTeam

5 Ιουλίου 2023

Positive People: Διάβασε δωρεάν το 2ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού με συνεντεύξεις θετικής ψυχολογίας
Κατέβασε τις σελίδες του σταθερού μέσου επικοινωνίας της κοινωνικής δράσης PTAS

Το δεύτερο ηλεκτρονικό τεύχος του Positive People είναι γεγονός και μπορείς να το διαβάσεις ή να κάνεις δωρεάν download στον παρακάτω σύνδεσμο: https://positivepeople-gr.blogspot.com/.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η η κοινωνική δράση PTAS διοργανώνει εντελώς δωρεάν διαδικτυακές ομάδες θετικής διαχείρισης άγχους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πρώτη ευάλωτη ομάδα - στόχος οι γονείς άνεργοι με χαμηλό εισόδημα (άρχισε στις 15/05 ). Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να συνεχίσει δυναμώνοντας επικοινωνιακά τη φωνή τηςς, ώστε να διαδοθεί σε ευρύ κοινό η κοινωνική δράση PTAS.

Κάθε μήνα οι ambassadors της δράσης στο Positive People απαντούν στην ερώτηση: «τι σας ενέπνευσε να σκεφτείτε και να νιώσετε θετικά;»

Παρακάτω παρατίθενται φράσεις που είπαν και ταυτιστήκαμε μαζί τους.

«Το θετικό θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από το αρνητικό» (Μιμή Ντενίση). «Μόνο η αγάπη και η αλληλεγγύη θα μας σώσει, τίποτα άλλο» (Ιωάννα Ασημακοπούλου). «Τώρα βρίσκω κάτι θετικό σε όλες τις συνθήκες» (Κατερίνα Γκαγκάκη). «Η ζωή βρίσκεται έξω από τα δημοσιογραφικά γραφεία» (Πέτρος Γκάτζιας). «Είδα τους ανθρώπους μου, που πάντα με κάνουν να χαμογελώ» (Εύη Δαέλη). «Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που μας αρέσει» (Αντώνης Κισκήρας). «Το ότι ζω! Αυτό με εμπνέει κάθε μέρα. Η ίδια η ζωή.» (Σοφία Πασχάλη). «Πρέπει να βρούμε αντίβαρα ομορφιάς και αισιοδοξίας» (Δώρα Χρυσικού). «Άνθρωποι που κοιτάζουν προς το φως, όπως τα λουλούδια στο μπαλκόνι» (Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου - επιστημονική υπεύθυνη PTAS). Να είστε καλά!! Γιάννης Γκάτζιας Finder (κοινωνική δράση PTAS & ηλεκτρονικού περιοδικού Positive people) * * το περιοδικό είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα μου Ευάγγελου - Αναστάσιου Γκάτζια.

Η κοινωνική δράση PTAS πήρε το όνομα της από τα αρχικά του δημοσιογραφικού πρακτορείου του

Το όραμα

Οι άνθρωποι του Positive People πιστεύουν ότι όλοι ζούμε ποιοτικά, όταν αντιμετωπίζουμε το άγχος με θετικές σκέψεις. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, για το πώς νιώθουν οι λαοί του κόσμου, οι Έλληνες κατείχαν επί σειρά ετών την πρωτιά ως ο πιο αγχωμένος λαός στον πλανήτη. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να διοργανωθεί η κοινωνική δράση PTAS (Positive Treatment Against Stress), δηλαδή η εντελώς δωρεάν διαδικτυακή ομαδική εκπαίδευση για τη διαχείριση του άγχους, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πρώτη ευάλωτη ομάδα - στόχος, είναι οι γονείς άνεργοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Σκοπός της ομάδας είναι να αποκτήσουν μια πιο θετική στάση ζωής, η οποία θα βοηθήσει στη σχέση με τα παιδιά τους καθώς και στην εύρεση εργασίας. Σταθερό μέσο επικοινωνίας της κοινωνικής δράσης PTAS, αποτελεί το δωρεάν μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Positive People, αποκλειστικά με συνεντεύξεις θετικής ψυχολογίας.