UPDATE WHAT'S NEW

Το Youth Council στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει τόπο στα νιάτα


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2024

Το Youth Council στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει τόπο στα νιάτα
Συμπληρώνοντας ένα χρόνο δράσης, τα μέλη του πρώτου SNFCC Youth Council εξηγούν γιατί είναι σημαντικό μια κοινωνία να επενδύσει στους νέους

Σε μια από τις ομιλίες του για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας, ο Malcolm X, είχε διαγνώσει πως «οι άνθρωποι της νέας γενιάς είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν ταχύτερα τις αδικίες και αγωνίζονται για την εξάλειψη τους». Αυτή η σκέψη θα μπορούσε να περιγράφει και την εξέλιξη του SNFCC Youth Council από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που, ως θεσμός, σε λίγους μήνες συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής.

Μετά από ένα open call που καλούσε νέους 18 έως 25 ετών, ανεξαρτήτως σπουδαστικού αντικειμένου, να εκπαιδευτούν και να υλοποιήσουν εκδηλώσεις πολιτιστικού προγραμματισμού, παράγοντας έναν ανεξάρτητο (του οργανισμού) σχεδιασμό, προέκυψε μια 20μελής ομάδα νέων ανθρώπων που έβλεπαν για πρώτη φορά στη ζωή τους ο ένας τον άλλο. Κι όμως· όχι μόνο δημιούργησαν δεσμούς, όχι μόνο συνδιαμόρφωσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις επαγγελματικού επιπέδου από νέους για νέους, αλλά διατύπωσαν και μια κοινή φωνή πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την γενιά τους και τελικά την κοινωνία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr