VIDEO

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Πόσο εύκολη είναι η ισότητα ευκαιριών;


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2018

josh-appel-423804-unsplash.jpg

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όπως κάθε τέτοια ημέρα, έτσι και αυτή, είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Αναπηρία μπορεί να θεωρηθεί οποιοσδήποτε περιορισμός μπορεί να έχει ένα άτομο στον λόγο, στο έργο ή στην αντίληψή του. Οι αναπηρίες γίνονται εμπόδια σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή. Έτσι, τα άτομα με αναπηρίες βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση. 

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση. Ζητάνε σεβασμό, ουσιαστική ισότητα, ευκαιρίες, και συμμετοχή.

Το video που ακολουθεί έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σε σχέση με τις ευκαιρίες και τους μηχανισμούς που μπορεί να έχουν άτομα ΑΜΕΑ σε σχέση με τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα.

 

Το σποτ δημιουργήθηκε αρχικά για  μια εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων "Περπατώ". Περιέχει αποσπάσματα από την ταινία "The sessions", παραγωγής 2012.

Διαβάστε επίσης: «Η Ρουτίνα»: Η ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό που πρέπει όλοι να δούμε