VIDEO

Το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αυστραλία μέσα από ένα μικρού μήκους video


The Jennettes

8 Ιανουαρίου 2020

Το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αυστραλία μέσα από ένα μικρού μήκους video

Μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη βιώνει η Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες.

Παγκόσμια συγκίνηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων, μισού δισεκατομμυρίου ζώων, αποτέφρωσαν πάνω από 2.000 σπίτια κι ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Η Αυστραλία φλέγεται, με τον «πανίσχυρο» άνθρωπο να αποδεικνύεται ανήμπορος και τόσο μικρός να αντιμετωπίσει τα μεγάλα φαινόμενα της φύσης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από εικόνες που γράφουν: «Προσευχηθείτε για την Αυστραλία», «Προσευχηθείτε για βροχή». Κι όντως εισακούσθηκαν οι προσευχές της υφηλίου. Πυροσβέστες πανηγυρίζουν. Έβρεξε στην ανατολική ακτή από το Σίδνεϊ μέχρι την Μελβούρνη, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι φωτιές θα αναζωπυρωθούν, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις εντός της εβδομάδας θα σκαρφαλώσει ξανά ο υδράργυρος. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της φωτιάς που πολλοί τη συγκρίνουν με ολόκληρες εκτάσεις χωρών, της Αμερικής, της Αυστρίας ακόμη και της Ελλάδας.

Η πύρινη λαίλαπα έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις στην Αυστραλία με έκταση διπλάσια του Βελγίου, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες της NASA. Η επίπτωση στην μοναδική πανίδα και τη χλωρίδα της Αυστραλίας είναι τρομακτική με κάποιες εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον απολογισμό σε σχεδόν μισό δισ. νεκρά ζώα -από καγκουρό και κοάλα μέχρι σπάνια είδη παπαγάλων - μόνον στη Νέα Νότια Ουαλία. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των ζώων, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων και των ζώων εκτροφής, που έχουν σκοτωθεί φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλα έχουν τραυματιστεί ή είδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται.

Το μέγεθος της καταστροφής φαίνεται και στο παρακάτω μικρού μήκους βίντεο στο οποίο μπορεί να δει δεκάδες φωτιές εκτός ελέγχου, καμένα σπίτια και ζώα σε αναζήτηση σωτηρίας, ενώ οι πυροσβέστες εντείνουν τις προσπάθειές τους να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές όσο διαρκούν ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες.