VIDEO

Hair Love: Η animated ταινία μικρού μήκους που συγκίνησε και τελικά κέρδισε το Oscar


Εύα Καραμπάτσου

11 Φεβρουαρίου 2020

Hair Love: Η animated ταινία μικρού μήκους που συγκίνησε και τελικά κέρδισε το Oscar

H ιστορία ενός πατέρα που θα πρέπει να χτενίσει για πρώτη φορά την μικρή του κόρη, έγινε animated ταινία μικρού μηκούς και όχι μόνο κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και το Oscar στην 92η τελετή των βραβείων.

Μια χαριτωμένη και τρυφερή οικογενειακή στιγμή, σκηνοθετήθηκε από τον Matthew Cherry, περνώντας πολλά μηνύματα και δίνοντας έμπνευση. Eίναι αναμφισβήτητα από τα πιο τρυφερά animations που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας πώς ένας μπαμπάς θα «πάλευε» σκληρά, ώστε να είναι η κόρη του χαρούμενη. Στην ταινία, βλέπουμε έναν Αφροαμερικάνο μπαμπά να έρχεται αντιμέτωπος με μια «δύσκολη» και ασυνήθιστη πρόκληση για αυτόν, που δεν είναι άλλη από το να περιποιηθεί το hair styling της μικρής του κόρης. Στον αγώνα που δίνει ο μπαμπάς με τα μαλλιά της μικρής, σύμμαχος του είναι ένα βίντεο που έχει καταγράψει την μαμά να επαναλαμβάνει την διαδικασία βήμα βήμα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπροσώπηση έχει σημασία ιδιαίτερα στα cartoon» είπε στην παραλαμβάνοντας το βραβείο η παραγωγός Caren Rubert Toliver. «Επειδή τα κινούμενα σχέδια είναι οι πρώτες ταινίες που βλέπουμε κι αυτές διαμορφώνουν τη ζωή μας το τι σκεφτόμαστε και πώς βλέπουμε τον κόσμο».

Δείτε την ταινία μικρού μήκους παρακάτω και δείτε πόσο πρωτότυπη είναι η ιδέα, καθώς και το τρυφερό σενάριο, που σίγουρα θα σας συγκινήσει, δείχνοντας πως η αγάπη και η επιμονή πάντα κερδίζει στο τέλος.