VIDEO

Το θαύμα της φύσης για 9 μήνες και ο σεβασμός στη γέννα


The Jennettes

21 Μαΐου 2020

Το θαύμα της φύσης για 9 μήνες και ο σεβασμός στη γέννα

Διανύουμε τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, η οποία αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας.

Η Διεθνής Εβδομάδα  για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Week for Respecting Childbirth  IWRC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Μάιο. Κι αυτή τη χρονιά το σύνθημα για την Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στην Γέννα που τιμάται φέτος στις 17 – 23 Μαΐου 2020 είναι: “Η απόφαση μου ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΣΕΒΑΣΤΗ”. Ανεξάρτητα από το είδος τοκετού (προγραμματισμένη ή  επαναληπτική καισαρική τομή, φυσιολογικός τοκετός στο νοσοκομείο, φυσικός τοκετός στο σπίτι ή όπου αλλού επιλέξει το ζευγάρι), ο σεβασμός καλλιεργείται πριν της απόφασης αυτής. 

Το θαύμα της φύσης για 9 μήνες

Η μέλλουσα μητέρα φιλοξενεί για 9 μήνες το μωρό της και έχει το δικαίωμα να αποφασίζει το πώς θα γεννήσει. Αυτό που ζει κάθε εγκυμονούσα είναι ένα μικρό θαύμα, το θαύμα της ζωής. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα μωρά ακούν το νανούρισμα πριν ακόμα γεννηθούν, κάνοντας ακόμα πιο ξεχωριστή την όλη διαδικασία. Ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει το νανούρισμα που του τραγουδάει η μητέρα του, αρκετούς μήνες προτού αυτό γεννηθεί, καθώς επίσης έχει την ικανότητα να το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του, πράγμα που βοηθά το παιδί αργότερα να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του, σύμφωνα με φινλανδική έρευνα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήταν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους.

Δείτε παρακάτω το εκπληκτικό video που βιώνει κάθε μέλλουσα μητέρα:

https://youtu.be/WH9ZJu4wRUE