VIDEO

Δύο γονείς και μία νύφη: Οι συγκλονιστικές αντιδράσεις των ανθρώπων από τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό σε τρία video


The Jennettes

5 Αυγούστου 2020

Δύο γονείς και μία νύφη: Οι συγκλονιστικές αντιδράσεις των ανθρώπων από τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό σε τρία video

Το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα σε λιμενική περιοχή της Βηρυτού, σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις, που προκάλεσαν «τεράστια καταστροφή» και ακούστηκαν μέχρι την Κύπρο. Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται στους 100 τουλάχιστον νεκρούς μέχρι στιγμής και στους 4000 τραυματίες. Τις επόμενες ώρες, ο αριθμός των θυμάτων αλλά και των τραυματιών αναμένεται να έχει αυξηθεί δραματικά καθώς τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ήταν σαν να έγινε σεισμός 4,5 Ρίχτερ ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το τι ακριβώς προκάλεσε τις εκρήξεις. Ο ανθρώπινος θρήνος είναι ανυπολόγιστος, όπως και το ευμετάβολο της ανθρώπινης φύσης. Τα παρακάτω video αποδεικνύουν ακριβώς αυτό, πως αρκούν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ανατραπούν όλα, θυμίζοντας σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Καταγεγραμμένα την ώρα της έκρηξης, τα video που ακολουθούν, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και ανατριχιάζουν. 

Μία μητέρα, ένας πατέρας και μία νύφη. Οι πρωταγωνιστές της ανείπωτης τραγωδίας που συνέβη στη Βηρυτό, είναι αμέτρητοι αλλά τα παρακάτω video θέτουν στο επίκεντρο τις αντιδράσεις τριών ανθρώπων, όπως καταγράφηκαν στην κάμερα την ώρα της έκρηξης. Η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα nanoseconds και όσοι ζουν αυτή τη στιγμή δίπλα από τα συντρίμμια της πόλης, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου το γνωρίζουν καλά. 

Το πρώτο video δείχνει μία μία νύφη να φωτογραφίζεται ενώ ποζάρει στον φακό, χαμογελώντας. Η έκρηξη μετατρέπει τη χαρά σε ανείπωτη θλίψη και η κάμερα αρχίζει να τραβά μερικά απροσδιόριστα πλάνα από την ταραχή του φωτογράφου. Ευτυχώς, η νύφη καταφέρνει να διαφύγει γρήγορα από το σημείο, ωστόσο τα παρακάτω στιγμιότυπα καθηλώνουν. 

Στο δεύτερο video, μια μητέρα κάνει οικιακές δουλειές ενώ η μικρή της κόρη βρίσκεται κοντά στο παράθυρο. Ξαφνικά, σπάνε τα τζάμια και σχεδόν σπασμωδικά, η μητέρα παρατάει τη σκούπα και φεύγει, τρέχοντας με τη μικρή στην αγκαλιά της, προκειμένου να σωθούν από την έκρηξη. 

Το τρίτο video δείχνει έναν μπαμπά με τον γιο του στο σπίτι ενώ μοιάζουν και οι δύο φοβισμένοι από τη φωτιά που βλέπουν έξω από το παράθυρο. Την ώρα της έκρηξης, ο πατέρας παίρνει γρήγορα στην αγκαλιά το παιδί του και προσπαθεί να σκεφτεί ψύχραιμα ώστε να προστατεύσει το ίδιο. Ο χρόνος αντίδρασης ωστόσο, είναι ελάχιστος και τελικά αποφασίζει να μπει μαζί με τον γιο του κάτω από το τραπέζι, νομίζοντας πιθανότατα ότι πρόκειται για σεισμό. 

Από τη στιγμή εκείνη μέχρι τώρα, πολλοί άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να μετατρέπεται σε εφιάλτη χωρίς να προλάβουν καν να αντιληφθούν το γιατί, χωρίς να προλάβουν καν να αντιδράσουν όπως ορίζει η ανθρώπινη λογική σε στιγμές που επιβάλλεται η ψυχραιμία.