Η Lindsay Fleming δείχνει πώς είναι να έχει κανείς δυσλεξία μέσα από video στο TikTok και το post της γίνεται viral

The Jennettes
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Η Lindsay Fleming είναι σύμβουλος υγείας,  διαγνώστηκε με δυσλεξία σε ηλικία 6 ετών και έγινε viral με ένα της post στο TikTok, ζητώντας από τους θεατές να προσπαθήσουν να διαβάσουν σαν κι αυτήν ώστε να καταλάβουν γιατί είναι τόσο δύσκολο.

Το βίντεο στο TikTok δείχνει πώς διαβάζουν οι άνθρωποι με δυσλεξία. Αυτή η προσομοίωση αφορά την προσωπική της εμπειρία. Η δυσλεξία αποτελεί φάσμα και δεν είναι πάντα η ίδια για όλους. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν δυσλεξία και έχουν μάθει να ζουν με αυτήν, υπάρχουν αρκετοί που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο αλλάζει η καθημερινότητα λόγω αυτής της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας, καθιστώντας περίπλοκα ακόμα και απλά πράγματα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο για τη δυσλεξία που έγινε viral στο TikTok, υπάρχει ένα κείμενο το οποίο είναι γραμμένο με διαφορετικό τρόπο. Περιέχει πολλούς αναγραμματισμούς που σε αρκετές περιπτώσεις δεν επιτρέπει την ανάγνωση, όχι μόνο προτάσεων και φράσεων, αλλά ακόμη και λέξεων.

Η Lindsay δήλωσε ότι μετά την δημοσίευση του βίντεο, τα μηνύματά της πλημμυρίζουν με ανθρώπους, που της λένε ότι τους δίνει ελπίδα: «Κατάλαβα ότι αισθάνονται όπως αισθανόμουν κι εγώ. Πίστευα ότι δεν υπήρχε τρόπος να πετύχω στη ζωή, αφού δεν μπορούσα ούτε να γράψω. Αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό να τους βοηθήσω να καταλάβουν ότι στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι δύσκολο να είσαι δυσλεξικός. Θέλω να δείξω πόσο δυνατά και επιτυχημένα είναι τα άτομα με δυσλεξία», εξήγησε.