VIDEO

The Last One: Το μονόλεπτο video που φιλοδοξεί ότι ο καρκίνος του μαστού ίσως αποτελεί παρελθόν μέχρι το 2050


The Jennettes

19 Οκτωβρίου 2020

The Last One: Το μονόλεπτο video που φιλοδοξεί ότι ο καρκίνος του μαστού ίσως αποτελεί παρελθόν μέχρι το 2050

Ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψής του. 

Ενώ αναπτύσσεται και στα δύο φύλα, οι γυναίκες έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια συγκριτικά με τους άνδρες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο κοινή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1 εκατομμύριο νέα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών εμφανίζει μετάσταση.

Εκείνο που χρειάζεται κάθε γυναίκα για να συνεχίσει τον δύσκολο δρόμο μετά τη διάγνωση, είναι η αισιοδοξία και η ενδυνάμωση, και το παρακάτω video σκορπίζει την ελπίδα που γεννάει η πρόληψη. Διάφορες γυναίκες αφηγούνται μικρές ιστορίες, λέγοντας πως δεν πρόκειται να είναι οι μόνες ούτε οι τελευταίες, που θα έρθουν αντιμέτωπες πχ με την ψηλάφηση ενός όγκου ή με την ξαφνική απώλεια των μαλλιών τους.

Οι γυναίκες αυτές μιλούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο, μεταφέροντας δυνατά μηνύματα γύρω από την ασθένεια που χτυπάει χωρίς καμία προειδοποίηση την πόρτα μιας γυναίκας. Ωστόσο, το video μέσα σε μόλις ένα λεπτό, τονίζει τη φιλοδοξία του Breast Cancer Now, από το οποίο μάλιστα φτιάχτηκε, πως εάν δράσουμε όλοι τώρα και βάλουμε την πρόληψη στη ζωή μας, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να μην έχει άλλη ζωή μέχρι το 2050.

Οι μικρές αφηγήσεις των γυναικών, η απόγνωση στο βλέμμα τους και όλη η μεταφορά του κλίματος μέσα στην ασθένεια και την αντιμετώπισή της, είναι τα μοναδικά στοιχεία που κυριαρχούν στο video, και αποδεικνύουν πως η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση μπορεί να σώσουν τη ζωή μιας γυναίκας, και να αφανίσουν μια για πάντα, τον αόρατο εχθρό πίσω από τον καρκίνο του μαστού. 

Δείτε το δυνατό video:

jenny.gr