VIDEO

Γιατί είναι σημαντικό να φοράμε μάσκες; Το video που δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει με το φτάρνισμα και τον βήχα με και χωρίς μάσκα σε slow motion


The Jennettes

26 Οκτωβρίου 2020

Γιατί είναι σημαντικό να φοράμε μάσκες; Το video που δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει με το φτάρνισμα και τον βήχα με και χωρίς μάσκα σε slow motion

Το video δημοσιεύτηκε στο The Slo Mo Guys και επεξεργάζεται το τι συμβαίνει με το φτάρνισμα και τον βήχα με και χωρίς μάσκα προσώπου.

Σε slow motion (1.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο), καταγράφει περίπου 40 φορές πιο αργά όσα συμβαίνουν με ένα φτάρνισμα, αλλά δείχνει και πόσα σωματίδια αποβάλλονται ακόμη και με την ομιλία και αυτό είναι κάτι που για πολλούς ίσως είναι έκπληξη. Η χρήση της μάσκας μπορεί να μειώσει τη διασπορά της λοίμωξης στην κοινότητα ελαχιστοποιώντας την απελευθέρωση αεροσταγονιδίων από άτομα, που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ενώ, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα, ώστε να προστατεύουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Το video των Slo Mo Guys έχει πάνω από 600.000 προβολές στο YouTube. Μάλιστα ο κορυφαίος επιδημιολόγος Anthony Fauci επαίνεσε το βίντεο στο YouTube που δείχνει πόσο αναγκαίες είναι στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι μάσκες προσώπου.

Δείτε το video παρακάτω:

https://youtu.be/gZ66wJFD3bs

Στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες (COVID-19 – Οδηγίες για τη χρήση μάσκας από το κοινό) σε σχέση με τη σωστή χρήση της καθώς και τη διαδικασία κατασκευής υφασμάτινης μάσκας στο σπίτι.