VIDEO

Kitbull: Η ταινία της Pixar που μας θυμίζει το αυτονόητο για την προστασία των ζώων


The Jennettes

16 Νοεμβρίου 2020

Kitbull: Η ταινία της Pixar που μας θυμίζει το αυτονόητο για την προστασία των ζώων

Πολύ αυστηρές θα είναι πλέον οι νέες ποινές για όσους κακοποιούν, φονεύουν ή βασανίζουν ζώα.

Η νέα νομοθεσία που ισχύει, τροποποίησε σωρεία παλαιών διατάξεων με στόχο την προστασία των ζώων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύονται ρητά: α) η κακοποίηση και η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και β) ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμό. Η στείρωση του ζώου, καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρούνται ακρωτηριασμός.

Με αφορμή τη νέα νομοθεσία ας θυμηθούμε την πρωτοβουλία της Pixar, που έχει στόχο να δώσει χώρο στα νέα ταλέντα και που φαίνεται να έχει βαλθεί να δημιουργήσει διαμαντάκια. Πρόκειται για την ιστορία μιας φιλίας διαφορετικής από τις άλλες: Ένα κακοποιημένο αδέσποτο γατάκι κι ένα κακοποιημένο pitbull καταφέρνουν να ξεφύγουν μαζί από την άσχημη ζωή τους και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Είναι μια ιστορία που ίσως δυσκολέψει αρκετούς να την παρακολουθήσουν, αλλά το τέλος της υπόσχεται, και όντως προσφέρει, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. 

https://youtu.be/AZS5cgybKcI

Την δισδιάστατη ταινία, (που θα σας θυμίσει τα παλιά animation της Disney), σκηνοθετεί η Rosana Sullivan και παράγει η Kathryn Hendrickson.