Βενετία: Σπάνιο φαινόμενο με δύο δελφίνια που κολυμπάνε σε κανάλι

The Jennettes
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Δύο δελφίνια, ένα ενήλικο και ένα νεαρό σύμφωνα με πληροφορίες, κολυμπούσαν στα νερά ενός καναλιού σε μια πολύ σπάνια στιγμή για την πόλη της Βενετίας.

Τα δύο δελφίνια φάνηκαν να κολυμπούν στο κανάλι τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με το CERT, μια ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί έξω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και σώζει  θαλάσσια θηλαστικά.

Σε μια μεταφρασμένη ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τη σπάνια όραση, η οργάνωση είπε ότι τοπικές αρχές χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να καθοδηγήσουν τα δελφίνια πίσω στα ανοιχτά νερά αφού «αποπροσανατολίστηκαν» μεταξύ των διερχόμενων σκαφών στο κανάλι.

«Ήταν σημαντικό να απομακρύνουμε τα δύο ζώα με προφανή δυσκολία από την έντονη κυκλοφοριακή κυκλοφορία και αυτό χρειάστηκε περισσότερο από δύο ώρες», ανέφερε η ανάρτηση. «Μετά από μια ώρα περαιτέρω παρακολούθησης, τα ζώα δεν έχουν εντοπιστεί ξανά και ελπίζουμε ότι, δεδομένου του μεγάλου ορίζοντα προς την ανοιχτή θάλασσα, θα είναι σε θέση να επιστρέψουν εκεί».

Η ομάδα πρόσθεσε ότι είναι ασυνήθιστο για ριγέ δελφίνια να περιπλανιούνται στη βόρεια Αδριατική Θάλασσα καθώς το υποείδος «προτιμά τα βαθιά νερά όπου ζουν σε μεγάλες ομάδες». Ο Guido Pietroluongo, επιστήμονας πεδίου που συνεργάζεται με το CERT, δήλωσε στο CNN ότι τα δελφίνια θα μπορούσαν να είχαν χάσει τον δρόμο τους προσπαθώντας να βρουν τροφή.

«Θα μπορούσαν να ακολούθησαν το θήραμα στα μέσα της Αδριατικής, να μετακινήθηκαν βόρεια και ξαφνικά να βρέθηκαν στη Βενετία», είπε.

Ωστόσο, η επίσκεψη έδωσε στους ντόπιους λίγη χαρά, καθώς η πόλη βρίσκεται σε «lockdown» εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και χαρακτήρισαν την εμπειρία ως μια «όμορφη και σπάνια στιγμή ... σε μια θλιβερή εποχή».

Δείτε το σπάνιο βίντεο:

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits