Το πιο απολαυστικό παγωμένο τσάι δίνει λύση στο στρες και την αϋπνία- Δείτε τη συνταγή

The Jennettes
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
ηρεμιστικό τσάι

Δεν είναι μυστικό ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα αγχωτικός. Ως αποτέλεσμα των υψηλότερων επιπέδων κορτιζόλης, των αλλαγών στη ρουτίνα, του περισσότερου χρόνου μπροστά σε οθόνες και της αύξησης των ατόμων που βιώνουν θλίψη και άγχος εξαιτίας της πανδημίας, περίπου 40% των ατόμων ανέφεραν δυσκολία στον ύπνο τον τελευταίο χρόνο. Η λέξη «αϋπνία» αναζητήθηκε στο Google περισσότερες φορές το 2020 από ποτέ. Τώρα, καθώς αρχίζουμε να βγαίνουμε ξανά στον έξω κόσμο, υπάρχει ένα πλήθος νέων φόβων και ανησυχιών που απειλούν να μας κρατήσουν ξύπνιους. Στο τελευταίο επεισόδιο του «Plant-Based», η βοτανολόγος Rachelle Robinett συζητά για διάφορα βότανα που μπορούν να μας ηρεμήσουν και να ρυθμίσουν τον ύπνο μας για μια πιο ξεκούραστη νύχτα.

Υπάρχει μία κατηγορία βοτάνων που λειτουργούν για να θρέψουν, να ηρεμήσουν και να καταπραΰνουν το νευρικό σύστημα. Η κατηγορία αυτή χωρίζεται σε δύο ποικιλίες, τα μη ηρεμιστικά και τα ηρεμιστικά. Οι μη κατασταλτικές ποικιλίες είναι ιδανικές για τη διατήρηση του ισορροπημένου νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα ηρεμιστικά μπορούν στην πραγματικότητα να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε και να διασφαλίσουν έναν συνεχόμενο ύπνο. «Το κάνουν αυτό βοηθώντας στην ανακούφιση της «νευρικής έντασης, των μυϊκών σπασμών και της αναδρομικής σκέψης», λέει η Robinett. Μερικά από τα βότανα που ανήκουν σε αυτήν την οικογένεια είναι ο δυόσμος, η παπαρούνα της California, το passionflower, ο λυκίσκος, η λεβάντα και ένα από τα ισχυρότερα, η βαλεριάνα.

Η Robinett προτείνει να ξεκινήσουμε μια ρουτίνα ύπνου με βότανα καθώς ο ήλιος πέφτει και το φως αλλάζει, γιατί τότε είναι που το σώμα μας αρχίζει να παράγει μελατονίνη και αυτά τα βότανα θα δράσουν αμέσως (ή μέσα σε 15 λεπτά) για να μας κάνουν να νιώσουμε υπνηλία. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να μάθετε περισσότερα αλλά και να δείτε τη μοναδική συνταγή για κρύο τσάι της Robinett που θα μας εξασφαλίσει τον πιο όμορφο και ξεκούραστο ύπνο. 

Δείτε ακόμη: 5 τρόποι για να έχετε πάντα βότανα στην κουζίνα σας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits