VIDEO

«Δεν είμαι κορίτσι»: Ένα transgender παιδί στο ταξίδι αποκάλυψης του εαυτού του


The Jennettes

18 Ιουνίου 2021

«Δεν είμαι κορίτσι»: Ένα transgender παιδί στο ταξίδι αποκάλυψης του εαυτού του

«Δεν είμαι κορίτσι», είπε ο Lou στη μητέρα του, Tenysa. «Δε θα σου το έλεγα ποτέ. Ένιωθα πως δεν έπρεπε. Θέλω να πω, είχα τις αμφιβολίες μου. Είμαι ένα παιδί – πώς θα έπρεπε να ξέρω; Και τότε το μυαλό μου με κυρίευσε και μου είπε “Θα το κάνεις”. Και το πήρα απόφαση και το είπα».

Η ζωή ενός παιδιού δεν είναι εύκολη – πόσο μάλλον εκείνων που συνειδητοποιούν πως το βιολογικό τους φύλο, δεν ταιριάζει με το κοινωνικό. Μπαίνουν σε έναν εντελώς άγνωστο κόσμο τον οποίο παλεύουν να γνωρίσουν, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό – έναν εαυτό πιο σύνθετο, που ακόμη και πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται να καταλάβουν.

Σε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο Joychild, βλέπουμε την ιστορία του Lou. Μιλά για τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε στη μητέρα του ότι είναι transgender, το άγχος που ένιωσε, το φόβο για την απόρριψη. Όταν, πια, έβγαλε από μέσα του αυτό που τόσο τον βασάνιζε, ήρθε η χαρά. «Είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχω από εσένα», τον ακούμε να λέει. «Το να σου λέω “Δεν είμαι κορίτσι” για πρώτη φορά. Αλλά είναι και η πιο άσχημη ανάμνηση ταυτόχρονα, επειδή μου ήταν τόσο δύσκολο».

Η Tenysa απαντά με τα πιο απλά λόγια. «Λυπάμαι που ήταν δύσκολο»

Παρά την ενημέρωση που υπάρχει για τα διεμφυλικά άτομα, την ανάγκη για στήριξη, το Joychild είναι ένα έργο που αξίζει να δούμε. Για να καταλάβουμε όλοι πως το μόνο που αξίζει κάθε διεμφυλικό παιδί, είναι να το ακούσουμε προσεκτικά καθώς παλεύει να εκφράσει όσα αισθάνονται μέσα του. Να πει τις αλήθειες του και να το βοηθήσουμε να «αγκαλιάσει» τον εαυτό του.

Δείτε ακόμη:


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr