VIDEO

Την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί τρέπονται σε φυγή, οι Ταλιμπάν γιορτάζουν σε λούνα παρκ


The Jennettes

17 Αυγούστου 2021

Την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί τρέπονται σε φυγή, οι Ταλιμπάν γιορτάζουν σε λούνα παρκ
Όσο μια χώρα καταστρέφεται και τα όνειρα των κατοίκων της σβήνουν, με ένα οξύμωρο και αλλοπρόσαλλο τρόπο, οι υπαίτιοι γιορτάζουν τη νίκη τους σε λούνα παρκ.

Όσο μια χώρα καταστρέφεται και τα όνειρα των κατοίκων της «σβήνουν», με ένα οξύμωρο και αλλοπρόσαλλο τρόπο, οι υπαίτιοι γιορτάζουν τη νίκη τους σε λούνα παρκ.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με λύπη όσα γίνονται στο Αφγανιστάν, όπου οι κάτοικοι αγωνιούν για το τι θα επιφέρει η επόμενη μέρα μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν, μεταξύ άλλων, μαχητές του ακραίου θρησκευτικού κινήματος να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ.

Την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί και Αφγανές προσπαθούν να βρουν έξοδο διαφυγής, με όποιον τρόπο μπορούν, αυτές οι εικόνες έρχονται να επιβεβαιώσουν την κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Κλιπ που ανέβασε στο Twitter o ρεπόρτερ του Reuters Hamid Shalizi, ο οποίος ζει στην Καμπούλ, δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ της πόλης, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας στα αλογάκια του καρουζέλ. Όλα αυτά κρατώντας τα όπλα τους.

H κατάσταση που επικρατεί είναι άκρως σουρεαλιστική και τραγική για την ανθρωπότητα, ενώ τα πράγματα από εδώ και πέρα είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθούν.

Ή μάλλον, όχι, είναι γνωστά. Μια χώρα βρίσκεται ήδη στο έλεος ανθρώπων που πρόκειται να καταπατήσουν δικαιώματα, ελευθερίες και να κλέψουν ζωές. Και αυτό, όσο απολαμβάνουν την βόλτα τους πάνω σε ένα αλογάκι του λούνα παρκ.

Πηγή cover: Twitter

Δείτε ακόμη: 10 γυναίκες-σύμβολα που συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι σήμερα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr