VIDEO

Συγκλονιστικά πλάνα μιας ανείπωτης τραγωδίας: Χιλιάδες Αφγανοί καταφεύγουν στην έρημο για να σωθούν από τους Ταλιμπάν


The Jennettes

1 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκλονιστικά πλάνα μιας ανείπωτης τραγωδίας: Χιλιάδες Αφγανοί καταφεύγουν στην έρημο για να σωθούν από τους Ταλιμπάν

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε σήμερα η Daily Mail και κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζεται η ανείπωτη τραγωδία του λαού του Αφγανιστάν.

Στα πλάνα που παρουσιάζονται μέσα στο 1μιση περίπου λεπτό που διαρκεί το βίντεο, βλέπουμε ένα τεράστιο καραβάνι ανθρώπων μέσα στην έρημο, το οποίο εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, να περνά τα σύνορα του Αφγανιστάν και να μπαίνει στο Πακιστάν. Πρόκειται για τους χιλιάδες Αφγανούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, η οποία πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Η περιοχή που απεικονίζεται στο βίντεο ανήκει στην επαρχία Nimruz, και για να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο χρειάστηκε να περπατήσουν επί 4 ώρες μέσα σε ένα τραχύ και αφιλόξενο ορεινό τοπίο. 

Οι πρόσφυγες που επέζησαν της διαδρομής, μιλούν για το χάος που βίωσαν με την εισβολή στην Καμπούλ, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και χιλιάδες ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα από άλλες ευπαθείς ομάδες που κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι σε μια απελπισμένη προσπάθεια διαφυγής από τους Ταλιμπάν. Βασικός προορισμός τους είναι η Τουρκία, η οποία απέχει ακόμα περισσότερα από 1600 χλμ μέσω του Ιράν, ενώ από εκεί πολλοί ελπίζουν να καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη.