VIDEO

«Blush»: Ο Joe Mateo έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο του μαστού. Τώρα αφηγείται την ιστορία της, στο πιο τρυφερό animation της χρονιάς


The Jennettes

5 Οκτωβρίου 2021

«Blush»: Ο Joe Mateo έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο του μαστού. Τώρα αφηγείται την ιστορία της, στο πιο τρυφερό animation της χρονιάς
«Blush»: Πώς ο καρκίνος του μαστού ενέπνευσε το πιο τρυφερό animation μικρού μήκους

Ο βραβευμένος με Emmy συγγραφέας, σκηνοθέτης και animator Joe Mateo έχει μια προσωπική ιστορία πίσω από το νέο animation μηκρού μήκους της Apple TV Plus "Blush". Η ιστορία γεννήθηκε αφού έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο του μαστού.

Καθώς αγωνιζόταν να επιστρέψει στη δουλειά, βρήκε έμπνευση και θεραπεία στο να μοιραστεί ένα ταξίδι ελπίδας και θεραπείας, αλλά και να σωθεί από την αγάπη. Το «Blush» ακολουθεί το ταξίδι της πιθανότητας για επιβίωση ενός  κηπουρού-αστροναύτη, μετά τη συντριβή του σε έναν έρημο πλανήτη νάνο.  Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που καταφτάνει ένας απρόσμενος επισκέπτης, ροζ χρώματος, και ο κάποτε μόνος ταξιδιώτης ανακαλύπτει τη χαρά του να χτίζεις μια νέα ζωή.

Ο Mateo εξηγεί: «Ξεκινήσαμε με αυτόν τον πλανήτη που φαίνεται άγονος και βαρετός. Όταν ο αστροναύτης προσγειώνεται, δεν υπάρχει τίποτα εκεί και έχει πολύ περιορισμένη παροχή οξυγόνου. Όταν εμφανίζεται αυτός ο επισκέπτης, αρχίζει η μουσική και βλέπουμε τον πλανήτη να μεταμορφώνεται με χρώμα και ζωντάνια», λέει.

Ο Mateo ζήτησε την βοήθεια της Yuriko Senoo, η οποία έδωσε ζωή στο animation.

Kατά την δημιουργία του, ο Ματέο πάλευε με τα συναισθήματά του. «Θυμάμαι να καταρρέω καθώς συζητούσαμε για το animation», λέει στο Variety.

Το "Blush" γιορτάζει τον πολιτισμό των Φιλιππίνων και την κληρονομιά του Mateo, εμπεριέχοντας πολλά στοιχεία τους στη συνολική εμφάνιση και σχεδιασμό. H Senoo λέει ότι το δέντρο μάνγκο είχε απόλυτη σημασία για την ταινία επειδή ήταν το αγαπημένο φρούτο της γυναίκας του. «Αρχίσαμε να μιλάμε για φιλιππινέζικα μάνγκο και το δέντρο μάνγκο είναι σύμβολο ανάπτυξης και ζωής στην ταινία», λέει η Senoo.

Ο αστροναύτης είναι πιο εσωστρεφής σε σύγκριση με την ροζ επισκέπτη που «είχε πολλή ενέργεια και κίνηση. Έχει επίσης ένα γέλιο που φωτίζει το δωμάτιο », σημειώνει η Senoo. «Και την κάναμε να κοκκινίζει». Ήταν ένα χαρακτηριστικό που πήρε από τη γυναίκα του Mateo και ήταν ένας συγκινητικός φόρος τιμής σε εκείνην.

Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιήσει εικόνες και τα γραφικά για να πει την ιστορία αντί για σκέτου διαλόγου επειδή «ήθελα να είναι ένα παγκόσμιο θέμα».

 Δείτε το trailer παρακάτω: