VIDEO

Η στοργική σχέση μιας γυναίκας με ένα θηλυκό χταπόδι σε ένα viral video


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2021

Η στοργική σχέση μιας γυναίκας με ένα θηλυκό χταπόδι σε ένα viral video
Τα χταπόδια προστατεύουν πολύ τα μικρά τους και βρίσκουν μηχανισμούς άμυνας απέναντι στον εχθρό. Το παρακάτω video συγκίνησε το διαδίκτυο, δείχνοντας τη βαθιά σχέση που χτίζεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα.

Το χταπόδι από τη φύση του, είναι πολύ ξεχωριστό. Σύμφωνα με το National Wildlife Federation, τα αρσενικά πεθαίνουν λίγο μετά το ζευγάρωμα ενώ τα θηλυκά μένουν άγρυπνοι φρουροί δίπλα στα μωρά τους για εβδομάδες, μήνες, ακόμη κι έναν χρόνο.

Γεννούν περίπου 200.000- 400.000 αυγά ενώ κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα μικρά τους. Χάρη σε μια στοργική θαλάσσια βιολόγο, ένα θηλυκό χταπόδι κατάφερε να σώσει τα μωρά της αφότου είχαν ξεβραστεί σε μια ακτή. Σύμφωνα με τη Sheree Marris, η οποία δημοσίευσε το βίντεο στο Twitter: «Κάθε πρωί, περπατάω κατά μήκος της θάλασσας. Καθώς περπατούσα μια μέρα, είδα αυτόν τον πλαστικό σωλήνα. Αυτό που μπορούσα να δω ήταν ότι υπήρχαν παντού βεντούζες και πλοκάμια».

Τότε εμφανίστηκε το θηλυκό χταπόδι μαζί με τα μωρά του. Όπως παρατήρησε η βιολόγος: «Άρχισε να σπρώχνει μακριά τον σωλήνα και αυτό ήταν ένα εξωπραγματικό θέαμα». Η Marris προσθέτει: «Τα χταπόδια έχουν μαλακό σώμα που τα κάνει ευάλωτα στα αρπακτικά οπότε πρέπει να κινούνται πολύ έξυπνα όταν πρέπει να κρυφτούν». Η Sheree Marris κατάφερε να διασώσει το χταπόδι, βρίσκοντάς του ασφαλές καταφύγιο.

Το υπέροχο video έγινε αμέσως viral και το θηλυκό χταπόδι ονομάστηκε Casey από τη βιολόγο, καθώς συμβολίζει «τη μητέρα που μάχεται».

Δείτε ακόμη: