WELL BEING

Η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με νέα μελέτη


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Απριλίου 2019

18645874_1934921653454730_2759027913675243520_n.jpg

Τα τελευταία χρόνια οι ασθένειες που σχετίζονται με την υγεία του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, έχουν αυξηθεί δραματικά. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν ποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Οι ερευνητές από τη Βοστώνη διαπίστωσαν πως η κατανάλωση τριών τετάρτων από ένα φλιτζάνι ολόκληρες φράουλες την ημέρα μπορεί πραγματικά να διευκολύνει την υγεία του εντέρου και να προωθήσει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων. Η έρευνα διεξάχθηκε σε ποντίκια, όπου μια ομάδα υγειών ποντικιών κατανάλωνε κανονική διατροφή, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες με φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου κατανάλωναν είτε κανονική διατροφή, είτε διατροφή με σκόνη φράουλας.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν χάνω βάρος;

Στο τέλος της μελέτης τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ποντίκια που ακολουθούσαν μια δίαιτα με φράουλες, που ισοδυναμούσε με τα τρία τέταρτα του ενός φλιτζανιού φράουλα την ημέρα σε ανθρώπους, κατέστειλε σημαντικά τα συμπτώματα των νοσημάτων του εντέρου, όπως η απώλεια σωματικού βάρους και η διάρροια με αίμα. Επίσης οι ερευνητές παρατήρησαν πως στα ποντίκια που κατανάλωναν φράουλες αυξήθηκε ο πληθυσμός των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Αν και χρειάζεται να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες και σίγουρα οι φράουλες από μόνες τους δεν μπορούν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα μιας πάθησης του πεπτικού, παρόλα αυτά μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Εάν λοιπόν θέλετε να προωθήσετε την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο έντερο, η οποία έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία ( καλύτερη πέψη, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου) σκεφτείτε να προσθέσετε φράουλες στη διατροφή σας.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.instagram.com/raw_manda/

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.