WELL BEING

6 εκπληκτικοί λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί


The Jennettes

8 Σεπτεμβρίου 2021

naked
Eσείς κοιμάστε με πιτζάμες; Μήπως προτιμάτε το παλιό εκείνο μπλουζάκι που έχετε από το πανεπιστήμιο ή βάζετε μόνο το άρωμα σας όπως η Marilyn Monroe; Λοιπόν, σήμερα σας δίνουμε 6 λόγους που σύμφωνα με την επιστήμη το να κοιμάστε γυμνοί είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. 

Eσείς κοιμάστε με πιτζάμες; Μήπως προτιμάτε το παλιό εκείνο μπλουζάκι που έχετε από το πανεπιστήμιο ή βάζετε μόνο το άρωμα σας όπως η Marilyn Monroe; Λοιπόν, σήμερα σας δίνουμε 6 λόγους που σύμφωνα με την επιστήμη το να κοιμάστε γυμνοί είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. 

Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας

Οι άνθρωποι μπορεί να κοιμούνται καλύτερα σε ψυχρότερες θερμοκρασίες από ό, τι σε πιο ζεστές. Γιατί; Η φυσική θερμοκρασία του σώματός σας μειώνεται φυσικά καθώς κοιμάστε, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται και τα επίπεδα μελατονίνης αυξάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν κάνει πολύ ζέστη, αισθάνεστε νευρικοί και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Οι πιτζάμες ή ο ύπνος κάτω από βαριά καλύμματα μπορεί να διαταράξει τη φυσική ψύξη του σώματός σας, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου σας. Ωστόσο, δεν θέλετε να κάνει πολύ κρύο, καθώς αν κρυώνετε και ανατριχιάζετε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας πιθανότατα δεν κοιμάστε βαθιά. 

jenny.gr

Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας

Ομολογουμένως, η έρευνα εδώ είναι περιορισμένη, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι πιθανό αν κοιμάστε γυμνοί να αισθανθείτε πιο άνετα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Έχει να κάνει με το ότι εκείνη τη στιγμή απορρίπτετε μία κοινωνική νόρμα που λέει ότι το να είστε γυμνοί είναι κάτι κακό και πρέπει να αισθάνεστε εκτεθειμένοι.

Το να κοιμάστε γυμνοί είναι πολύ καλό για τη σεξουαλική σας ζωή

Υπάρχει κάτι πραγματικά σέξι στο να γλιστράτε στο κρεβάτι δίπλα στον άλλο και να νιώθετε το δέρμα του στο δικό σας. Αυτή η επαφή δέρμα με δέρμα απελευθερώνει ενδορφίνες όπως η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς, η οποία σας δημιουργεί τη διάθεση για σεξ. Η έρευνα κι εδώ είναι περιορισμένη, αλλά το να είστε γυμνοί είναι σίγουρα πιο ελκυστικό από το να φοράτε ένα παλιό μπλουζάκι ή πιτζάμες.  

jenny.gr

Το να κοιμάστε γυμνοί κάνει καλό στον κόλπο σας

Ο ύπνος με εσώρουχα, ειδικά αν είναι στενά, κατασκευασμένα από συνθετικά υφάσματα ή σε στυλ thong, μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες και λοιμώξεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology. Ο ύπνος χωρίς ρούχα ή εσώρουχα βοηθά τον κόλπο σας να παίρνει αέρα και επίσης μειώνει τις πιθανότητες διατάραξης της λεπτής χλωρίδας του από κακά βακτήρια.

Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Το σώμα σας έχει δύο τύπους λίπους, λευκό και καφέ. Το λευκό λίπος δεν κάνει πολλά, αλλά το καφέ λίπος παράγει θερμότητα και μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες καθώς κοιμάστε. Μια μελέτη του 2014 στο Diabetes παρακολούθησε πέντε άνδρες που κοιμόντουσαν σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο σε διαφορετικές θερμοκρασίες για τέσσερις μήνες. Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τη θερμοκρασία να μειώνεται στους 19 ℃ από τους 24 ℃, οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλασιάσει τον όγκο του καφέ λίπους. Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσουν την καύση θερμίδων κατά 30%. Το να κοιμάστε γυμνοί σε ένα δροσερό δωμάτιο δεν είναι το ίδιο με το να κάνετε μια έντονη προπόνηση, αλλά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους κάθε τι μικρό βοηθά, σωστά; 

jenny.gr

Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμπει

Ειδικά αν έχετε ένα πραγματικά καλό στρώμα. Ένα στρώμα υψηλής ποιότητας που δεν είναι γεμάτο με τεχνητά υλικά θα επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος αν ξαπλώσετε γυμνοί, γεγονός που επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά την επιδερμίδα σας να αναγεννηθεί, καθώς τα επίπεδα παραγωγής κολλαγόνου αυξάνονται τη νύχτα ενώ κοιμάστε. Το αποτέλεσμα; Μια λαμπερή επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω.


Δείτε ακόμη: Τα 5 καλύτερα apps που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον ύπνο σας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.