WELL BEING

5 τρόποι να διαχειριστείς την απόρριψη αν σε βασανίζει αυτήν την στιγμή


JTeam

27 Αυγούστου 2022

5 τρόποι να διαχειριστείς την απόρριψη αν σε βασανίζει αυτήν την στιγμή
Απόρριψη ερωτική, προσωπική, είτε επαγγελματική είναι από τις πιο δύσκολα διαχειρίσιμες

Απόρριψη. Ναι πονάει και ναι μπορεί να υπάρξουν στιγμές που απλά νιώθεις ανήμπορη και καταρρακωμένη. Στιγμές που νιώθεις την καρδιά σου σπασμένη σε κομμάτια, είτε επειδή ο άνθρωπος σου, σου ανακοίνωσε ότι δεν θέλει πια να είστε μαζί, είτε κάποιος που συνάντησες δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον όσο θα ήθελες, είτε επειδή δεν πέτυχες στις σημαντικές εξετάσεις που χρειαζόταν, είτε επειδή δεν πήρες την προαγωγή ή την θέση εργασίας που ήξερες ότι σου αξίζει... και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί επ' αορίστου.

Jenny.Gr
unsplash

Όλοι την έχουμε νιώσει την απόρριψη. Και για πολλούς, ακόμη ο φόβος της απόρριψης και μόνο, τους κυριεύει και τους κρατά πίσω. Είναι από τα πιο αρνητικά αισθήματα και αυτό είναι ώρα να το αποδεχτούμε. Και επειδή ξέρουμε πως κάποιες φορές μπορεί να πνίγεσαι σε μια κουτάλια νερό... κάπου εκεί χρειάζεσαι ένα χέρι να σε τραβήξει και να δεις πως και αυτό θα το ξεπεράσεις όσο και αν σε βαραίνει.

Πως να διαχειριστείς κατάλληλα την απόρριψη σύμφωνα με την θεραπεύτρια Lucille Shackleton

Σύμφωνα με την θεραπεύτρια Lucille Shackleton, είναι σημαντικό να έχεις κατα νου πως δεν γίνεται να πηγαίνουν όλα στην ζωή σου όπως τα περιμένεις, ή να πηγαίνουν με τον δικό σου δρόμο που θέλεις. Ναι μπορεί πραγματικά να ήθελες αυτήν την νέα δουλειά που θα σου άνοιγε νέους ορίζοντες, ναι μπορεί πραγματικά να νόμιζες ότι είχες βρει τον άνθρωπο της ζωής σου... όμως δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και θα καταλάβεις πως τελικά ήταν ότι ακριβώς χρειαζόσουν για να βρεις αυτό που πραγματικά είναι για σένα.

Στην συνέχεια η Shackleton τονίζει πως όσοι αντιμετωπίζουν την απόρριψη σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους, είναι σημαντικό να μην την πάρουν προσωπικά. Άλλωστε πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει με σένα. Μην κάτσεις να αναρωτηθείς "Τι πάει λάθος μαζί μου" ή "γιατί να μην επιλέξουν εμένα". Αν έκανες κάποιο λάθος, πάρε το μάθημα σου και άσε την κριτική στην άκρη.

Σε τέτοιες περιόδους, είναι επίσης σημαντικό να κανείς πράγματα τα οποία σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Κάνε πράγματα που όσο και να μην έχεις όρεξη, κάποτε λάτρευες να κανείς. Ενώ καθοριστικό ρόλο για να αποσπάσεις το μυαλό σου, είναι και η άσκηση. Κολύμπα, περπατά ακούγοντας ένα επιμορφωτικό podcast, πηγαινε για την προπόνηση που σου αρέσει. Μη παραδοθείς χαμένη σε σκέψεις που δεν σε οφελούν.

Jenny.Gr
unsplash

Εξίσου σημαντικό είναι να σταματάς και κάθε σκέψη η οποία ξεκινάει με ένα "Τι θα είχε συμβεί ΑΝ...;" Οι υποθέσεις επίσης δεν μπορούν να σε οφελήσουν κάπου, παρά μόνο να σε κάνουν να νιώσεις χειρότερα.

Πονάει περισσότερο το να αποδεχτείς ότι κάτι τελείωσε, όμως είναι πολύ πιο βοηθητικό να το πάρεις απόφαση και να πας παρακάτω, από το να φαντασιώνεσαι τι θα είχε γίνει αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Για να διαχειριστείς καλύτερα την απόρριψη, είναι σημαντικό να θυμηθείς ποσό πολύ αγαπάς τον εαυτό σου και τον φροντίζεις. Δώσε αγάπη απλόχερα σε σένα και θυμήσου όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις δυνατή και με αυτοπεποίθηση. Οι κοντινοί σου άνθρωποι επίσης που σε κάνουν να γελάς και να περνάς όμορφα είναι επίσης καλοδεχούμενοι, όχι όμως με το να κάτσεις να αναλύεις μαζί τους την κατάσταση που σε προβληματίζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.