WELL BEING

Τα 5 βασικά είδη εραστών - Εσύ σε ποιo ανήκεις;


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2022

Τα 5 βασικά είδη εραστών - Εσύ σε ποιo ανήκεις;
@unsplash
Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Dr Britney Blair υπάρχουν πέντε βασικοί τύποι εραστών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Καθένας εκφράζεται διαφορετικά, έχει διαφορετικές απαιτήσεις και θέλω από τον σύντροφό του. Τα βιώματα, η προσωπικότητα, αλλά και ενδοοικογενειακές σχέσεις, καθορίζουν τη συμπεριφορά κάθε ανθρώπου ως σύντροφο και εραστή. Σύμφωνα με την Dr. Britney Blair, έχει ορίσει κάποιες βασικές κατηγορίες εραστών (lover types):

Ο Συνετός - The Judicious Lover

Jenny.Gr

Πώς συμπεριφέρεστε: Είσαι συγκρατημένος, επικριτικός προς τους άλλους, υπομονετικός και μυστηριώδης, είσαι ένας μετρημένος εραστής που δεν του αρέσει να ανοίγεται και απαιτείς την τελειότητα από τον απέναντι σου.

Τι χρειάζεστε: Το να αισθάνεστε συνδεδεμένοι, υποστηριζόμενοι και άνετα με έναν σύντροφο είναι προϋπόθεση για ένα ευχάριστο σεξ. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είστε επιλεκτικός εραστής, αλλά για όσους σας γνωρίζουν, το σεξουαλικό πείραμα και η συσσώρευση αποτελούν μέρος της δημιουργίας μιας έντονης σεξουαλικής εμπειρίας.

Ο τέλειος εραστής για εσάς: Όσον αφορά στον αισθησιακό σας κόσμο, είστε πολύ περίεργοι και αργείτε να εκφραστείτε. Θα συνδεθείτε μόνο με κάποιον που είναι πρόθυμος να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Και για αυτόν τον λόγο, θα καταλήξετε συνήθως με καταπληκτικούς και ευγενικούς εραστές που ξέρουν πώς να ικανοποιούν το σώμα και τον εγκέφαλό σας.

Ο Ρομαντικός - Τhe Romantic Lover

Jenny.Gr

Πώς συμπεριφέρεστε: Ευδοκιμείτε μέσα σε μια βαθιά συνδεδεμένη σχέση και θα κάνετε ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό παραμύθι.

Τι χρειάζεστε: Βλέπετε το σεξ ως επέκταση της σχέσης που έχετε με κάποιον. Επειδή είστε συγκρατημένοι, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε έναν σύντροφο που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να νιώσετε ασφάλεια μαζί του.

Ο τέλειος εραστής για εσάς: Δεν θέλετε ποτέ ο εραστής σας να αισθάνεται σαν σεξουαλικό αντικείμενο, γι' αυτό φροντίζετε πολύ να τον κάνετε να νιώσει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν. Και ενώ μπορεί να κρατάτε την επιφυλακή σας μέχρι να νιώσετε πραγματικά σίγουροι για κάποιον, όταν ερωτεύεστε, ερωτεύεστε για τα καλά.

Ο Αλτρουιστής - The Altruist Lover

Jenny.Gr

Πώς συμπεριφέρεστε: Ανιδιοτελής, γενναιόδωρος και διαισθητικός, είστε επίσης απίστευτα δοτικός στο σεξ.

Τι χρειάζεστε: Για εσάς, τίποτα δεν είναι πιο ζεστό από το να βλέπετε τον σύντροφό σας να χάνεται στη δίνη του πάθους, και αν κάτι δεν σας είναι αρκετό, μπορείτε να προσαρμοστείτε γρήγορα.

Ο τέλειος εραστής για εσάς: Εκτιμάτε το σεξ όταν είστε και οι δυο. Θέλετε επίσης να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με τον σύντροφό σας. Ως εκ τούτου, οι συχνές συνευρέσεις, η αμοιβαία αφοσίωση και η δέσμευση είναι όλα απαραίτητα για να νιώσετε ότι σας εκτιμούν.

Ο Αισθησιακός - The Sensualist Lover

Jenny.Gr

Πώς συμπεριφέρεστε: Για έναν Sensualist lover, το σεξ είναι ένα εγγενές και σημαντικό μέρος της ζωής.

Τι χρειάζεστε: Ψάχνετε την ευχαρίστηση και την ηδονή, ενώ απολαμβάνετε πολύ έναν βαθύ αισθησιασμό. Από μασάζ μέχρι αγκαλιές και φιλιά, ή ενα απαλό χάδι στο σώμα, σημαίνει πολλά για εσάς.

Ο τέλειος εραστής για εσάς: Κάποιος που μπορείς να γυμναστείς, να τον αγγίξεις και να τον εξερευνήσεις με στοργή και ευκολία. Ως εκ τούτου, το σεξ μπορεί συχνά να είναι μια πνευματική και σωματική εμπειρία για εσάς, κάτι το οποίο απολαμβάνουν και οι σύντροφοι σας.

Ο Δραστήριος - The Adventurer Lover

Jenny.Gr

Πώς συμπεριφέρεστε: Έχετε μια σεξουαλική δύναμη που δεν δείχνει φόβο όταν πρόκειται να εξερευνήσετε νέες εμπειρίες- ιδιαίτερα με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Τι χρειάζεστε: Για σένα, το σεξ είναι επίσης μια εμπειρία σύνδεσης, αφού το να ενεργοποιείς κάποιον σε ενεργοποιεί επίσης.

Ο τέλειος εραστής σας: Για να ευδοκιμήσει μια μακροχρόνια σχέση, ο συγκεκριμένος τύπος εραστή, χρειάζεται τόσο το ηδονικό σεξ όσο και μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση. Αλλά προϋπόθεση πάντα είναι να αισθάνονται ασφαλείς στην σχέση τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.