WELL BEING

The Wall Test: Το τεστ που δείχνει πώς αντιμετωπίζεις τα προβλήματα στη ζωή


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

The Wall Test: Το τεστ που δείχνει πώς αντιμετωπίζεις τα προβλήματα στη ζωή
Πως επιλέγεις συνειδητά ή ασυνείδητα να ξεπερνάς τα εμπόδια και τις προκλήσεις της ζωής; Η Dr. Fedrick σου δίνει απαντήσεις μέσα από ένα τεστ προσωπικότητας.

Τα ψυχολογικά τεστ είναι γεγονός πως μπορούν να μας δώσουν μια πολύ καλή εικόνα για την προσωπικότητα μας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις στην ζωή μας. Διακεκριμένοι ψυχολόγοι, έχουν εντοπίσει κάποια από τα πιο αποτελεσματικά τεστ προσωπικότητας και τα μοιράζονται μαζί μας.

Αυτήν την φορά το συγκεκριμένο τεστ, αφορά τον τρόπο που ένα άτομο επιλέγει να ξεπεράσει τα εμπόδια, και να προχωρήσει παρακάτω. Πώς λοιπόν ξεπερνάτε τα εμπόδια, αντιμετωπίζετε δύσκολες προκλήσεις που εμφανίζονται στη ζωή και πώς βλέπετε τον κόσμο συνολικά;

Το wall test, μας έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Jenny.Gr

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε μια έρημο και περπατάς για αρκετές ημέρες... λέει η ψυχοθεραπεύτρια Elizabeth Fedrick, PhD, LPC. Είναι πιθανό να είσαι εξαντλημένη, πεινασμένη, διψασμένη και κατάκοπη σε αυτό το σημείο, να ονειρεύεσαι μια δροσερή όαση. Τώρα φανταστείτε τον εαυτό σας, μεταξύ εσάς και της όασης να υπάρχει ένα τοίχος. (Σημείωση: Φανταστείτε εσείς πως θα είναι ο τοίχος που εμφανίζεται μπροστά σας).

«Όταν βάζεις το αυτί σου σε αυτόν τον τοίχο, ακούς μια όαση από την άλλη πλευρά», λέει η Δρ Φρέντρικ. Ο στόχος είναι να καταλάβετε πώς θα ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο και θα φτάσετε στην όαση. «Αυτό είναι πολύ συμβολικό για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε πολλοί από εμάς στη ζωή, όταν θέλουμε να επιτύχουμε έναν στόχο ή ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αντιμετωπίζουμε εμπόδια και προκλήσεις στην πραγματική ζωή που πρέπει να ξεπεραστούν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Τέσσερις επιλογές για να ξεπεράσεις το τοίχος

Οι τέσσερις επιλογές είναι: «πηγαίνετε πάνω από τον τοίχο, κάτω από τον τοίχο, γύρω από τον τοίχο ή σπάστε τον τοίχο», Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε ποια από τις τέσσερις επιλογές θα διαλέγατε σε αυτό το σενάριο.

Αν επιλέξατε να πηδήξετε πάνω από τον τοίχο...

«Αυτά τα άτομα λέγεται ότι είναι φιλόδοξα, leaders, ακόμη και υπερεπιτυχημένα», λέει η Δρ Φέντρικ. «Είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους». Προσθέτει ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτή την επιλογή, επίσης δεν επιτρέπουν σε εμπόδια και εμπόδια να τους κρατήσουν πίσω, γι' αυτό και είναι κάτω για να πηδήξουν πάνω από τον τοίχο.

Αν επιλέξατε να συρθείτε κάτω από τον τοίχο...

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να σέρνονται κάτω από τον τοίχο δεν φοβούνται να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην πραγματικότητα, δέχονται να κάνουν δύσκολα καθήκοντα. «Αυτά τα άτομα έχουν ξεπεράσει πολλά σε όλη τους τη ζωή και είναι πρόθυμα να κάνουν τη σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν», λέει η Δρ Φέντρικ.


Αν επιλέξατε να περπατήσετε γύρω από τον τοίχο...

Αν ψάχνετε για το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης, δεν σημαίνει ότι είστε τεμπέλης. «Αυτά τα άτομα ισχυρίζονταν ότι προτιμούν την αποτελεσματικότητα από όλα τα υπόλοιπα και έτσι αναζητούν πάντα τρόπους για να επιτύχουν τους στόχους τους με τον ταχύτερο, ευκολότερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο."


Αν επιλέξετε να σπάσετε τον τοίχο...

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους απαισιόδοξους ή κυνικούς, αλλά πιθανότατα θεωρούν τους εαυτούς τους ρεαλιστές. «Αυτά τα άτομα μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα και να βασίζουν αυτά τα συναισθήματα στις πολλές δύσκολες στιγμές και δυσκολίες που έχουν ήδη υπομείνει και ξεπεράσει», λέει η Δρ Φέντρικ. «Λόγω αυτών των δύσκολων στιγμών, αυτά τα άτομα έχουν γίνει «ισχυρά» και πιστεύουν ότι η δύναμη της θέλησης ή η προσωπική τους δύναμη μπορεί απλώς να ξεπεράσει τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο τους».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.