WELL BEING

Μπήκες σε νέα σχέση; 5 πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου


JTeam

22 Σεπτεμβρίου 2022

Μπήκες σε νέα σχέση; 5 πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου
Αν θες να κάνεις μια νέα σχέση να λειτουργήσει, keep τα παρακάτω in mind

Είναι γεγονός πως μια νέα σχέση μπορεί να φέρει ενθουσιασμό, νέες προοπτικές, νέες εμπειρίες, αλλά από την άλλη, αν δεν δεις τα σημάδια από την αρχή, μπορεί να φέρει μια ακόμη κατάσταση που θα σε πληγώσει. Σχέση και αγάπη ιδανική, υπέροχη και τέλεια, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει, όμως με τις σωστές βάσεις μπορείς να είσαι με τον άνθρωπο που θα σε γεμίζει και να προσπαθήσεις χτίσεις μαζί του έναν δεσμό και υγιές και με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που είναι καλό να έχουμε κατά νου, όταν μπαίνουμε σε μια νέα σχέση, σύμφωνα με τους νέους ειδικούς, τα οποία θα μας βοηθήσουν κρατήσουμε τις κατάλληλες ισορροπίες;

Tο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν

Προτού προχωρήσεις σε κάτι καινούργιο καλό είναι να έχεις ξεκολλήσει από πρώην και να αφήσεις το παρελθόν εκεί που ανήκει. Μη ξεκινάς να εξιστορείς στα νέα σου ραντεβού όλα τα πράγματα που πήγαν λάθος και κατέληξες στον χωρισμό. Κράτα ότι μάθημα και εμπειρία πήρες και προσπάθησε να αποφύγεις τα ίδια λάθη, χωρίς να χρειάζεται να γκρινιάζεις και να μεταφέρεις τους φόβους σου, στον νέο σου σύντροφο. Εστίασε στο να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο που θα σε ανανεώσει και θα θέλεις να επενδύσεις σε αυτό, τόσο συναισθήματα αλλά και χρόνο.

Μην κάνεις συγκρίσεις

Όλες έχουμε μπει στο τρυπάκι κάποιες φορές να ξεκινήσουμε να συγκρίνουμε συντρόφους. Κακώς όμως, αφού πραγματικά είναι ανούσιο. Κάθε άνθρωπος και σχέση είναι διαφορετική και ξεχωριστή. Έχει να σου προσφέρει διαφορετικές καταστάσεις και καλό θα ήταν να την αντιμετωπίζεις την καθεμία σου σχέση σαν κάτι μοναδικό, και όχι να μπαίνεις σε διαδικασίες και σκέψεις να συγκρίνεις ανθρώπους, συμπεριφορές και καταστάσεις, που θα σε κρατήσουν πίσω.

Οι προτεραιότητές του φαίνονται στην πράξη

Καλά προφανώς δεν περιμένεις από κάποιον, ειδικά όταν η σχέση είναι ακόμη φρέσκια, να σε βάλει πάνω από όλα και από όλους -και μεταξύ μας ούτε χρειάζεσαι να έχεις τέτοιες απαιτήσεις. Αυτό όμως που θα μπορούσες να πάρεις ως green flag, είναι τα λόγια του να συνάδουν με τις πράξεις του. Είπε ότι θα βρεθείτε σύντομα μέσα στην εβδομάδα και δεν το έκανε; Είπε πως θα κανονίσετε να προγραμματίσετε μαζί κάτι καινούργιο και ούτε που το ξανά ανέφερε; Ίσως εδώ να προσέξεις λίγο παραπάνω τις προθέσεις του και τι προσδοκίες έχεις.

Μην φοβάσαι να είσαι ευάλωτη

Μόνο εκείνος που έχει πραγματικά θετικές προθέσεις για εσένα, θα μπορέσει να αγκαλιάσει τις αδυναμίες και την ευαισθησία σου. Το να μην φοβάσαι να είσαι εαυτός σου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει το να είσαι ευάλωτη, είναι δείγμα ειλικρίνειας και ο άνθρωπος που ξέρει να σε εκτιμήσει, θα αποδεχτεί και θα αγκαλιάσει τον πραγματικό σου εαυτό. Οπότε καλό θα ήταν μετά από κάποιο καιρό, να αφήσεις και λίγο στην άκρη την έπαρση, για να καταλάβεις πόσα μπορείς να δώσεις σε μια σχέση αλλά τι προοπτικές μπορεί να έχει.

Μην παρατήσεις όλα όσα κάνεις

Κοινώς μην πέσεις με τα μούτρα σε μια νέα σχέση. Μπορεί να έχεις ενθουσιαστεί, μπορεί να σου αρέσει πολύ ότι έχει πάει να ξεκινήσει, όμως θέλει ισορροπία και όχι υπερβολές. Συνέχισε να βλέπεις τους φίλους σου, δεν χρειάζεται να παραμελήσεις την οικογένεια σου, ούτε να σταματήσεις όλα όσα έκανες στον ελεύθερο χρόνο σου μόνο και μόνο για να είσαι με το νέο πρόσωπο. Take it slow και καλή τύχη από εμάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.